Печені яблука в духовці

Як зробити смачні печені яблука в духовці рецепт простий.

Інгредієнти

для печених яблук:
– 2 великих яблука (чим більше, тим краще)
– 2 столові ложки (20 г) коричневого цукру
– 1 чайна ложка меленої кориці

Для штрейзеля:
– 9 столових ложок (90 г) борошна
– 3 столові ложки (30 г) коричневого цукру
– 3 столові ложки (40 г) соняшникової/або розтопленого вершкового веганского масла
– 2 столові ложки (15 г) вівсяних пластівців або подрібнених волоських горіхів
– 1 чайна ложка (2 г) кориці
– ⅓ чайної ложки солі (за бажанням)

Печені яблука в духовці покроковий рецепт

1. Розігріти духовку до 190* C. Яблука вимити, потім обсушити і розрізати навпіл. Видалити серцевину чайною ложкою або ложкою для дині. Починаючи з зовнішнього боку, надрізати скибочками яблука, щоб яблуко було розрізано віялом, але шматочки все ще були з’єднані вместе.
2. Змішати 2 столові ложки цукру і 1 чайну ложку кориці, потім додати до яблук, між скибочками й поверх яблук. Примітка : не потрібно додавати цукор між усіма скибочками. Тільки ті, з якими легше справиться.

3. Перекласти у форму зрізами вниз і запікати близько 30 хвилин. У цей час змішати всі інгредієнти для штрейзеля. Викласти поверх яблук. Якщо дно у формі сухе, додати трохи води. Запікати ще хвилин 20. Подавати з кулькою морозива або кленовим сиропом. Приємного апетиту!