Кекс з лаймом, кокосом і імбиром

Друзі, останнім часом я все менше публікую рецептів і у мене на те є кілька причин. Не втрачайте. Як мінімум раз в тиждень (якщо пощастить, то і два) в моєму блозі будуть з’являтися нові рецепти.

Інгредієнти

175 г несолоного вершкового масла, розм’якшеного
175 г цукрової пудри
5 лаймів (терта цедра з ч-х і нарізана стружкою з 5-го)
3 яйця, збиті
125 р простий борошна
75 г кокосової стружки
Розпушувач
3 см імбиру, дрібно нарізаного, плюс 2 ст. л. імбирного сиропу (якщо є)
100 г цукрової пудри
Кокосові пластівці

Кекс з лаймом, кокосом і імбиром покроковий рецепт

1. Розігрійте духовку до 180 ° C. Вистелити форму для кексу (на обсяг 900-1000 г) пергаментом. Збийте масло і цукор до утворення пишної маси, потім додайте терту цедру лайма. Поступово додати яйця з невеликою кількістю борошна і добре збити. Додайте борошно, кокосову стружку, розпушувач, імбир, сироп імбиру, 2 столові ложки соку лайма і щіпку дрібної солі. Викладіть суміш ложкою в форму, вирівнюючи верх.
2. Випікати від 50 хвилин до 1 години, накривши фольгою через 25 хвилин, якщо підрум’янюватися занадто швидко, поки не підніметься, не стане золотистим, а шпажка, вставлена в центр торта, не стане чистою. Відкладіть 2 столові ложки соку лайма і змішайте з 1 ст. л цукрової пудри. Коли кекс буде готовий, наколіть його шпажкою в декількох місцях і полийте отриманим сиропом.
3. Дати охолонути у формі 10 хвилин, потім перекласти на решітку. Коли охолоне, просійте залишилася цукрову пудру в миску, вмішайте зарезервовані 2 столові ложки соку лайма, щоб утворилася густа глазур. Розподіліть або полийте зверху торта, щоб вона трохи стікала з боків. Посипте кокосовими пластівцями і стружкою з лайма.