Апельсиновий кекс з глазурю в духовці

Як приготувати Апельсиновий кекс з глазур’ю в духовці рецепт простий. Як і обіцяв, публікую рецепт чудового апельсинового кексу. Вологий, ароматний, ідеальний для чаювання! Я пекла його 2 рази: перший в маленькій формі, але він дуже швидко закінчився. Другий раз, збільшила пропорції в 2 рази і взяла велику. Його то ви і бачите на фото. Так що, якщо форма у вас невелика, можете зменшити пропорції.

Інгредієнти

Для кексу:
Борошно-220г
Цукор-200г
Яйця-4шт.
Вершкове масло-220г
Розпушувач-8г
Щіпка солі
Ванілін-щіпка
Сушена журавлина-100 г (за бажанням)
Апельсиновий сік-60г
Цедра 2 апельсинів

Для глазурі:
Апельсиновий сік-30г
Цукрова пудра~150г

Апельсиновий кекс з глазур’ю в духовці покроковий рецепт

1. Розм’якшене вершкове масло збиваємо з цукром і сіллю до пишноти. По одному вводимо яйця кімнатної температури і продовжуємо збивати. Окремо змішуємо просіяне борошно, розпушувач, ванілін. Знімаємо цедру з апельсинів і вичавлюємо необхідну кількість сока.
2. З’єднуємо яєчну масу з борошном, цедрою і соком і гарненько перемішуємо. Викладаємо тісто у форму і випікаємо в духовці, розігрітій до 180°до сухої зубочистки, близько 50 минут.

3. Даємо кексу охолонути, виймаємо з форми. Готуємо глазур. Змішуємо апельсиновий сік і цукрову пудру, наносимо глазур на кекс з допомогою ложки. І насолоджуємося!