Кекс з журавлиною, лимоном і білим шоколадом

Як зробити Кекс з журавлиною, лимоном і білим шоколадом рецепт простий. Хіт минулого року! Так, перезаливаю відео, але їм я просто хочу нагадати від такому новорічному кексі, який можна зробити до свята ☺️✨ А то вже готував, поділіться в коментарях вашими результатами!

Інгредієнти

– цукор — 200 г
— курячі яйця — 2 шт.
— розтоплене вершкове олію — 100 р
— сметана 15% — 150 г
— борошно — 260 г
— розпушувач — 1/2 ч. л.
— ванільний цукор — 1 ч. л.
— лимони — 1 шт.
— журавлина свіжа — 100 г
— крохмаль (кукурудзяний/картопляний) — 1 ч. л.
— білий шоколад — 50 г

Кекс з журавлиною, лимоном і білим шоколадом покроковий рецепт

1. 1. Яйця збийте з цукром міксером до пишної маси.
2. Додайте розтопленого вершкове масло, збийте.
3. Додайте сметану (можна замінити йогуртом), збийте.
4. Додайте борошно, розпушувач, ванільний цукор, цедру лимона і сік половини лимона, знову збийте до однорідної гладкої массы.

2. 5. Журавлину промийте, обсушіть, додайте 1 ч. л. крохмалю та перерешайте. Можна використовувати свіжу або заморожену. Якщо заморожена, то розморозьте заздалегідь, злийте зайвий сік.
6. Додайте до тесту, перемешайтесь акуратно лопаткою.
7. Потім додайте білий шоколад. Якщо немає шоколаду в краплях, просто подрібніть плитку. Не використовуйте повітряний шоколад або дешеві кондитерські плитки. Якщо немає білого шоколаду, просто не кладіть его.

3. 8. Тісто перекладіть у форму для кексу. Зверху можна посипати журавлиною.
9. Випікайте в заздалегідь розігрітій до 160°С духовці 50-60 хвилин.
10. Готовий кекс можна прикрасити цукровою пудрою або полити цукровою глазур’ю. Готово!

Відео рецепт 👇