Шоколадний кекс на молоці з глазурю в духовці

Як зробити смачний Шоколадний кекс на молоці з глазур’ю в духовці рецепт простий. З цього рецепту, коли-то давно, а точніше, 6 років тому, почався мій кулінарний блог❤️ І це був перший торт, який я спекла сама🙌🏻 Тому даний рецепт до цих пір залишається одним з найулюбленіших❤️❤️❤️

Інгредієнти

Для тесту:
1. Борошно – 235 гр
2. Сода – 7 гр
3. Сіль – 1 ч. л
4. Какао – 65 гр
5. Цукор – 300 гр
6. Яйця (З) – 2 шт
7. Вершкове масло – 60 гр
8. Оливкова масло – 60 гр
9. Ванільний екстракт – 2 ч. л
10. Молоко – 260 мл
11. Винний оцет – 1 ст. л

Для крему:
1. Шоколад (70%) – 100 гр
2. Вершки (33%) – 70 мл
3. Вершкове масло – 15 гр
4. Мигдальні пелюстки для прикраси

Шоколадний кекс на молоці з глазур’ю в духовці покроковий рецепт

1. З’єднати борошно, соду, сіль, цукор і какао. Ретельно перемішати. Додати яйця, вершкове масло ком. температури, оливкову олію, ванільний екстракт, молоко. Ретельно збити міксером до отримання однорідної, глянсовою маси. Додати винний оцет і ще раз перемішати тісто лопаткой.

2. Зробити «французьку сорочку» для форми (у мене 25 см) і вилити в неї тісто. Випікати при 155°- 45-55 хвилин. Перевірити готовність шпажкою. Готовий корж обернути плівкою і відправити в холодильник на ніч. Так корж стане ще більш вологим. Покрити кекс кремом, для цього:. Розтопити шоколад на водяній бане.

3. Додати теплі вершки і перемішати до однорідності. Не перегрейте суміш, інакше шоколад згорнеться! Зняти з вогню і додати масло (для глянцю крему), перемішати. Готовий кекс прикрасити мигдалевими пелюстками. Текстура просто неймовірна! Пориста, волога і неможливо шоколадна!