Торт Матчу Малина

Рецепт торта «МАТЧУ-МАЛИНА». Давно хотіла спробувати приготувати бісквіт з чаєм матчу. Макаронів багато разів готувала і розбавляла в основному Вишневою начинкою , в торті ж вирішила зробити з малиною і не прогадала. Колір бісквіту по насиченості буде залежати від сорту матчі. Тому , якщо у Вас така ж неяскрава , як і у мене , то можете додатково додати барвник, але я вирішила залишити природний колір. Якщо Ви зовсім не переносите матчу, то просто прибирайте її та залишайте бісквіт ванільним . Також можна додати мелені фісташки

Інгредієнти

На торт вагою ~1;5 кг і на форму 16 см

Бісквіт і кільця з начинкою використовуємо діаметром 14 см

Бісквіт:
3 яйця
90 грам цукру
90 грам борошна
30 грам сметани
20 грам рослинного масла
20 грамів чаю матчу
1/2 ч ложки розпушувача

Малинова начинка:
250 грам малинового пюре
50 грам цукру
6 грамів пектину nh

Мус:
400 грам вершків 33%
250 грам пюре малини
20 грам желатину порошкового
100 грам цукрової пудри

Торт Матчу Малина покроковий рецепт

1. Бісквіт:
Білки збиваємо з цукром, додаємо жовтки і всі рідкі інгредієнти. Просіваємо борошно з розпушувачем і чай матчу. Випікаємо 35 минут.

2. Малинова начинка:
Цукор змішуємо з пектином, всипаємо дощиком у ледь тепле пюре малини і кип’ятити 2 хвилини. Виливаємо на бісквіти і викладаємо свіжу малину за бажанням. Охолоджуємо годину холодильнике.

3. Мус:
Желатин розвести в 50 грамах води, даємо набрякнути, додаємо в гаряче малинове пюре і промешиваем до розчинення желатину.
Вершки збиваємо з пудрою до м’яких пік, змішуємо з малиновою массой.

Відео рецепт 👇