Лимонний пиріг з меренгою і згущеним молоком

Як приготувати дуже смачний лимонний пиріг з меренгою і згущеним молоком рецепт простий і швидкий.

Інгредієнти

рецепт розрахований на форму 22 див.

Солоні крекери – 120 р
Кокосова стружка – 40 р
А Цукор – 40 г
Сіль -1/4 ч. л.
Вершкове масло – 110 р
Лимон – 2 шт.
Згущене молоко – 400 р
Яйце З – 3 шт.
Цукор Б – 240 р

Лимонний пиріг з меренгою і згущеним молоком покроковий рецепт

1. В измельчителе або кухонному комбайні перемолоти крекери, кокосову стружку, цукор А й сіль. Додати розтоплене вершкове масло, добре перемішати. Викласти масу у форму і утрамбувати по дну і краях. Випікати при 18о°С, поки краю не стануть злегка коричневими, близько 15 минут.
2. Дістати з духовки і охолодити, поки робимо начинку. З лимонів зняти цедру, потім очистити їх від шкірки і кісточок, порізати на невеликі шматочки. Яйця розділити на білки і жовтки. Об’єднати цедру і лимони зі згущеним молоком і пробити блендером, потім додати жовтки, ще раз пробить.

3. Отриману масу протерти через сито з допомогою силіконової лопатки. Вилити лимонну начинку на основу і відправити в духовку приблизно на 20-25 хвилин, 18о°С. Лимонна маса буде ще трохи тремтіти, так і повинно бути. Остудити повністю і прибрати в холодильник мінімум на з часа.
4. Приготувати швейцарську меренгу. Цукор Б і білки підігріти на водяній бані до повного розчинення цукру, постійно помішуючи віночком. Зняти з лазні, перелити в миску і збити до твердих піків, поступово збільшуючи швидкість з середньою до высокой.

5. Це може зайняти близько 10-15 хвилин, в залежності від вашого міксера. За допомогою лопатки розподілити меренгу поверх готового пирога. Готово:)