Гарбузовий пиріг з яблуками і зефіром

Гарбузовий пиріг з яблуками і зефіром простий рецепт. Нехай навчання завжди буде в радість, а вчителі обов’язково обирають свій шлях за велінням серця 🤍 Ну і самий осінній тортик 👇 ТОРТ з гарбузовим коржами, яблучними нотками і гарбузовим зефіром.

Інгредієнти

КОРЖ
120г родзинки
200г пшеничного борошна вищого сорту
8г розпушувача
200 г гарбузового пюре із запеченої або вареної гарбуза
150 г цукру
3 яйця
щіпка солі
1 чл меленої кориці
1 чл меленої гвоздика, мускатний горіх, сухий імбир та кардамон
90 г рослинного масла без запаху
30 г волоських горіхів

ЯБЛУЧНІ КУБИКИ
Яблука 300 гр (вже в нарізці)
Цукор 2стл
Крохмаль кукурудзяний 2стл+вода 2стл
Лимонний сік 1/2лимона
Цедра апельсина 2стл
Кардамон 1 чл

КРЕМ
сир сирний 80 гр
масло 82,5% м’яке 80 гр
вершки 33-35% 200мл
цукрова пудра 40 гр

ПРОСОЧЕННЯ
будь сироп (у мене мигдальний) 40 мл
вода кип’ячена 120мл

ЗЕФІР ГАРБУЗОВИЙ ЛАТТЕ
гарбузове пюре (не густе!) 200г
кави Еспресо 35мл
цукор-100г
глюкозний сироп 100г
вода 70г
імбир, кориця, кардамон 2г
агар 9г

лимонна кислота щіпка 1грамм
білок 70г
100г цукор

Гарбузовий пиріг з яблуками і зефіром покроковий рецепт

1. Розігріти духовку до 180 градусів. Змішати борошно з розпушувачем, просіяти. Збити Яйця з цукром. Додати гарбузове пюре, сіль і спеції, перемішати Ввести масло невеликими порціями.

Додати борошняну суміш всю разом, перемішати до об’єднання. Додати родзинки і перемішати. Перекласти тісто в кільце d18 см Випікати 30 хв при 180С. Перевірити дерев’яною шпажкою, тісто не повинно липнути. Можна випікати у великій формі, але тоді довше часу буде выпекаться.

2. ЯБЛУЧНІ КУБИКИ.
Все змішати в сотейнику, довести до кипіння на середньому вогні і проварити ще 1,5 хвилини, помешивая.
3. КРЕМ.
Сир масло і пудру збити, окремо злегка збити вершки і збити всі вместе.

4. ЗЕФІР ГАРБУЗОВИЙ ЛАТТЕ.
В сотейнику з товстим дном з’єднати гарбузове пюре, воду, каву, агар, цукор (100г), глюкозний сироп, спеції, перемішати віночком. довести на середньому вогні до кипіння. варити після закипання, помішуючи, 4-5 хвилин. Тонкого ниточки не буде. Але сироп стане однорідніше і щільніше.

В чаші міксера з’єднати білок з лимонною кислотою, збити, починаючи з низької швидкості, поступово збільшуючи і порціями додаючи цукор (100г). Коли білкова маса збита до стійких пік, вливаємо тонкою цівкою сироп, маса стане щільною і почне намотуватися на віночок.

Дуже сильно не переохолоджуйте, т. к. при 40С агар починає стабілізуватися. Збиту пишну масу, викладаємо в кондитерський мішок. відсаджуємо на пергамент і залишаємо на стабілізацію. Готовий зефір склеїти попарно. Обваляти в суміші кукурудзяного крохмалю і цукрової пудри, можна додати какао-порошок.

5. ЗБІРКА.
Відрізати у коржа верхівку, щоб залишився рівний нижній корж, який ділимо горизонтально на два рівних (це низ і верх торта). верхівку торта руками порвати на шматочки, додати 2-3 ложки крему і 2-3 ложки просочення, в залежності від розміру «шапочки» яку відрізали, може знадобитися більше рідини, щоб не було сухо. збираємо в кільці.

Просочити один корж, злегка змастити кремом, викласти суміш з обрізків з кремом, на нього шар яблук, закрити шаром з обрізків, зверху корж, змастити просоченням, нанести крем, затягнути плівкою і прибрати в холодильник годин на 5. прибираємо кільце, покриваємо боки і верх кремом, прибираємо на кілька годин в холодильник прикрашаємо за желанию.