Домашній зефір з полуниці

Як приготувати дуже смачний і простий домашній Домашній зефір з полуниці рецепт своїми руками, майстер клас!

Інгредієнти

120 мл теплої води
½ соку лимона
30 г желатину
400 г полуниці
150 г цукру

Домашній зефір з полуниці покроковий рецепт

1. Полуницю потрібно подрібнити в блендері. У полуничне пюре додаю 150 г цукру. Поки желатин набухає застеляю форму харчовою плівкою, у мене ось така скляна. Ще мені знадобиться сік половинки лимона. Виявляється, що цей фрукт містить майже вдвічі більше цукру, ніж полуниця. А в кислому смаку винна лимонна кислота, вона домінує над смаком солодощі. А в полуниці її природно немає. Додаю лимонний сік в каструльку з полуничним пюре і сюди ж відправляю набряклий желатин.

2. Нагріваю до розчинення, знімаю з вогню і переливаю в ємність для збивання. Збиваю відразу гарячим близько 10 хвилин, маса помітно збільшиться в об’ємі і стане світліше, приємного кольору. Масу викладають у велику форму. Теж зверху накриваю харчовою плівкою і ставлю в холодильник, у мене зазвичай ніч варто. Вранці дістаю з холодильника знімаю плівку, дошку присипаю цукровою пудрою і сюди ж викладаю маршмеллоу.

3. Ножа теж краще присипати цукровою пудрою, щоб не прилипав. Ріжу на шматочки, вони тремтливі і повітряні. Порівняно з маршмеллоу просто з цукру, ягідні виходять вологі і неймовірно смачні, завдяки лимону. Виходить не нудотно, зупиниться це є неможливо. Я спеціально залишала кілька шматочків ще на день в холодильнику, вони стали ще вкуснее.