Різдвяний штоллен з апельсином, медом і сухофруктами

Як зробити Різдвяний штоллен з апельсином, медом і сухофруктами рецепт простий в духовці.

Інгредієнти

•Сир (в брикеті) 125 гр
•Вершкове масло: 90 гр
•Цукор: 100 гр
•Яйця: 1 шт
•Борошно: 280 гр
•Розпушувач: 2 ч. л.
•Горіхи кеш’ю: за смаком
•Суміш сухофруктів (курага, сушена журавлина/вишня, родзинки): 200 гр
•Апельсин: 2 шт
•Мед: 1 ст. л. + спеції (кориця, кардамон і мускатний горіх)
•Вершкове масло для змащування: 40 гр
•Цукрова пудра

Різдвяний штоллен з апельсином, медом і сухофруктами покроковий рецепт

1. З апельсинів робимо сік, додаємо туди ложку меду, спецій по половині чайної ложки. Підігріваємо цю суміш і в ній замочуємо сухофрукти приблизно на 6 годин. Всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури. Для тіста збиваємо міксером сир, масло і цукор, приблизно хвилин 5, до однорідної консистенции.
2. Далі вводимо в тісто яйце (категорія С1) і знову збиваємо. Потім поступово вводимо муку, під кінець починаємо місити руками. Тісто не повинно липнути до рук. Зливаємо зайву рідину у сухофруктів і обвалюють їх в невеликій кількості борошна. Вмішуємо сухофрукти і горіхи в тісто. Ділимо тісто на дві частини і з кожної частини формуємо товсту колбаску.
3. Випікаємо на пергаменті при 180°С приблизно 45 хвилин. Через 15 хвилин від початку випікання: зверху прикриваємо штоллени пергаментом Через 20 хвилин після того, як витягли штоллени з духовки, рясно змащуємо розтопленим вершковим маслом і кілька разів посипаємо цукровою пудрою, щоб утворилася товста корочка.