Шоколадний Празький торт з абрикосовим кулі

Як зробити Шоколадний Празький торт з абрикосовим кулі і кремом на молоці рецепт простий 🍑🍫 Що може бути смачніше в такий чудовий зимовий ❄️ сніжний день. Смачний натуральний чай і смачний празький торт🤤 Ідеальне поєднання.

Інгредієнти

Інгредієнти для торта Ø20 див. h 11 див.
⚖️Вихід 3200 р

Кулі для двох кіл Ø16 див.:
🍑550 р. абрикосового пюре
🥄100 р. цукру
🌽20 р. кукурудзяного крохмалю
🥄10 р. желатину + 50 мл. води

Бісквіт Ø20 див.:
🌨300 р. пшеничного борошна
🍫60 р. какао-порошку
🥄1,5 ч. л. без гірки розпушувача
🥄1,5 ч. л. без гірки соди
🥚3 шт. яйця
🍯345 р. цукру
🥛225 мл молока
🌻75 мл соняшникової олії без запаху
🧂2 г солі
💧300 мл окропу

Крем:
🥛500 мл. молока
🥚2 шт. яйця
🥄100 р. цукру
🥄50 р. крохмалю
🍫100 гр. шоколаду 56-70% (у мене 56)
🥛230 р. вершкового масла

Джем:
🍑100 р. пюре абрикоса
🥄100 р. цукру

Глазур:
🍫150 р. шоколаду 56-70% (у мене 56)
🥛150 мл. вершків 30-35%

Шоколадний Празький торт з абрикосовим кулі покроковий рецепт

1. Кулі.
Замочити желатин в 🧊 воді. Залишити на 10 хв
Змішати цукор з крохмалем.
У сотейник покласти абрикосове пюре.
Додати цукор з крохмалем, розмішати.
Постійно помішуючи довести до кипіння. Прокип’ятити 2 хв.
Зняти з вогню, дати не багато охолонути, додати набряклий желатин, розмішати щоб він повністю розчинився.
Дно кондитерського кільця затягнути плівкою. Розлити по двом формам Ø16 см. Поставити в морозилку до повного замерзания.

2. 🍑 Джем.
➖Абрикосове пюре і цукор варити до густого стану. Готовий джем буде ліниво стікати з ложки.

3. Бісквіт.
Всі інгредієнти кімнатній t!
Змішати молоко, цукор, масло, яйця Просіяти борошно, какао, розпушувач, соду, сіль. Додати в мокрі інгредієнти, розмішати.
Постійно помішуючи влити окріп.
Дно форми застелити пергаментом.
Можна випікати все тісто відразу, але в ідеалі розділити тісто на три частини і випікати по черзі по одному коржу.
Вилити тісто. Випікати при 180°С 35-45 хв. Якщо випікаєте по одному -15 хв.
Дістати з духовки. Повністю остудити.
Затягнути в плівку. Покласти в холодильник на 8 годин стабилизироваться.
4. Крем.
Молоко сильно підігріти, але не кип’ятити.
У мисці змішати цукор, яйця, крохмаль.
Тонкою цівкою влити молоко, постійно помішуючи. Перелити все в каструлю.
Поставити на вогонь, постійно помішуючи, довести до загустіння.
Зняти з вогню, додати шоколад, розмішати. Перелити в іншу ємність, затягнути плівкою «в контакт». Засудити до кімнатної t (t 20С).
Збити міксером, щоб не було грудок заварний крем.
Масло кімнатної t (не м’яке, t 20С) збити до білого.
1 ст л додавати заварний крем продовжуючи збивати.
Перекласти в кондитерський мешок.
5. Збірка.
Сбирать в кільці. Борти закласти ацетатної плівкою.
Корж, тонкий шар крему, заморожене кулі, заповнити бортики кремом, зверху тонкий шар крему. Другий корж, повторити все теж саме. Самий верхній корж самий нижній, переверніть його догори ногами. Рясно змастити джемом. Поставити в холодильник мінімум на 5 часов.
6. Глазур.
Вершки сильно нагріти, але не кип’ятити.
Вилийте в шоколад. Залишити на 2 хв. розмішати або пробити блендером.
Остудити до 27-30 градусів.
Полити холодний торт. Якщо залишити просто стікати то буде як глазур. Я вирівнювала цим ганаша, потім зробила шоколадні подтеки.

Відео рецепт 👇