Пористі цукерки карамель для декору торта

Як смачно зробити Пористі цукерки карамель для декору торта простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Хтось їсть як цукерки, а хтось використовує як декор для десертів👏🏻 В будь-якому випадку як говорив Гюсто в мультфільмі «Рататуй»👇🏻

Інгредієнти

▫️цукор – 330 р
▫️вода – 2 ст. л.
▫️мед – 60 г
▫️сода – 1 ст. л. без гірки

Пористі цукерки карамель для декору торта покроковий рецепт

1. В глибокому сотейнику з товстим дном і антипригарном покриттям змішуємо цукор , воду і мед. Перемішуємо і ставимо на вогонь вище середнього (у мене 7 із 9). Варимо протягом 6 хвилин від моменту як поставили сотейник на огонь.

2. Якщо є пірометр, то готова карамель має температуру 140-150 градусів. Чи можете провести тест на тверду краплю (дивіться в актуальному «КАРАМЕЛЬ»). Але в цілому можете просто засікти 6 хвилин все.

3. вимикаємо Вогонь і додаємо соду, активно перемішуємо протягом 10 секунд. Перелити у форму і ставимо в морозильник на 20-30 хвилин. ВАЖЛИВО! Форму трясти не потрібно. Потім виймаємо, ламаємо і насолоджуємося вкусом.

Відео рецепт 👇