Кекс на вершках дуже ніжний

Як зробити смачний простий Кекс на вершках дуже ніжний рецепт своїми руками в духовці.

Інгредієнти

на форму діаметром 18см:
Яйця С1 – 2 шт.
Цукор – 125 гр
Ванільний цукор – 1 ч. л.
Сіль – щіпка
Цедра лимона – 1 шт (за бажанням)
Борошно пшен. – 65 гр
Кукурудзяний крохмаль – 65 гр
Розпушувач – 1 ч. л.
Вершки 33-35% – 125 гр

Кекс на вершках дуже ніжний покроковий рецепт

1. Всі інгредієнти кімнатної температури. Яйця збити в піну. Змішати цукор, ванільний цукор і сіль, додати цукрову суміш у взбивающиеся білки “дощиком”, не поспішати. Додати вершки, продовжуючи збивати трохи збавивши оберти. Просіяти борошно з розпушувачем, поступово додати сухі інгредієнти в рідку смесь.
2. Довго не збивати, як тільки вийшла однорідна маса, зупинити міксер. Вийде тісто схоже на сметану по консистенції (рідка). Додати цедру лимона, ретельно перемішати. Форму для запікання нічим не змащувати, викласти в неї тесто.
3. Запікати в попередньо розігрітій духовці до 190°С орієнтовно 40-50 хвилин, режим верх-низ. Кекс можна розрізати на частини, приготувати будь-який крем і зібрати невеликий тортик.
4. Або просто присипте цукровою пудрою, або глазур’ю і прикрасьте ягодами. Він сам по собі мега-соковитий, ніжний і вкусный.