Прикраса торта мастикою тваринам жирафом в джунглях

Сьогодні я покажу вам як потрібно Прикрашати торт мастикою тваринам жирафом в джунглях рецепт майстер клас! Всім привіт! У цьому відео покажу оформлення забавного торта з Жирафом. Продемонструю, як створюється нескладна об’ємна аплікація для торта. І вийдуть ось такі три кілограми гарного настрою! Я приготувала вишневий торт-суфле, за рецептом з каналу Тортомания. Я часто надихаюся ідеями Уляни, Ми дружимо каналами, ділимося досвідом, підтримуємо один одного. На ньому ви знайдете безліч оригінальних рецептів, які Уляна розробляє індивідуально для ресторанів і тортів на замовлення. Також тут багато унікальних ідей прикраси тортів, різні техніки декору, сучасні дизайни і багато уроків, які допоможуть вам уникнути кондитерських помилок.

Інгредієнти

Готовий торт
Мастика
Набір сухих БАРВНИКІВ
Трафарети

Зображення жирафа тут: pngwing.com/ru/free-png-bzmwl

Прикраса торта мастикою тваринам жирафом в джунглях покроковий рецепт

1. Торт у мене розміщений з краю підкладки. Покриваю торт сметанно-шоколадно-масляним кремом. Вирівнюю торт двома шарами крему. Мені сподобався цей крем своєю пластичністю, з ним дуже просто вирівнювати торт, похибки легко згладжуються. По середній щільності він: не такий м’який, як бзк, щільніше, ніж масляний, але не такий щільний, як ганаш. І ще він дуже смачний. Торт прибираю охолоджуватися мінімум на годину. Після цього можна наносити візерунок за допомогою трафарету.

Прикладаю трафарет до торту, закріплюю його голками. Цей же сметанний крем я пофарбувала в колір темнішим і його наношу на трафарет. Прибираю надлишки крему і знімаю трафарет. Тепер торт потрібно прибрати в холодильник, щоб темний крем теж застиг, а трафарет обов’язково потрібно щоразу мити і просушивать.

2. Після охолодження можна наносити візерунок на наступний ділянку торта. У мене на каналі вже є докладний відео про трафаретах, як ними користуватися, про різні способи перенесення візерунка на торт, ви можете подивитися це відео за посиланням в описі. Тепер роблю все елементи декору і аплікацію. Спочатку я зробила квіти і листя з шоколадної глазурі, але в підсумку ці шикарні орхідеї я не використовувала в оформленні. Листя робляться дуже швидко і просто.

Після застигання виходить гарний декор. Для створення аплікації потрібен малюнок в реальному розмірі, прозора плівка або файлик і, звичайно, мастика або пластичний шоколад. У мене домашня мастика, медово-желатинова. Спочатку потрібно розглянути малюнок і зрозуміти, які деталі будуть на задньому плані, а які на передньому.

Починати завжди треба з деталей заднього плану. В моєму малюнку це шия. Прикладаю мастику на плівці і намагаюся надати їй ті ж самі обриси, межі, як на малюнку. Плівку можна зрушувати, і це зручно, щоб підглядати лінії. Далі з шматочка мастики формую наступні деталі заднього плану: вуха. Орієнтуюся на розмір намальованою детали.

3. Аплікація буде об’ємною, але малюнок не допоможе створити і зрозуміти обсяг, малюнок під плівкою допомагає зробити деталі правильного розміру, з правильними пропорціями і з правильним розташуванням їх стосовно один до одного. А для розуміння потрібного обсягу я постійно орієнтуюся на зображення на комп’ютері.

Далі роблю ріжки жирафу. Деталі навмисно роблю довше, ніж треба, так вони будуть міцніше потім триматися на основний детале. Деталі заднього плану готові. Зрушую плівку з малюнка, і на іншому відрізку плівки формую основну деталь – голову жирафи. Расплющиваю кулька мастики і прикладаю її до плівці.

Притискаю мастику по краях, намагаюся надати потрібні обриси. Щоб намітити розташування западин для очей, зрушую плівку, тримаю кульку над малюнком і повертаю аплікацію на місце. Тут і потрібно робити западину. Контури деталі потім треба буде поправити. Так само роблю другу западину. Щоб зробити ніс більш опуклим, вдавлюю місце на переносице.

4. круглим Гладким стеком намічаю найвизначнішу частину. Відразу роблю поглиблення для рота. Стежу за об’ємом: нижня частина морди під губою повинна бути менше опуклою, ніж ніс, тому прокатываю ці частини. Продавлюю складки навколо посмішки, ніздрі. Регулярно поправляю розмір всієї голови, орієнтуючись на лінії малюнка.

Тепер буду робити деталі переднього плану. З білої мастики роблю нижній ряд зубів і кріплю їх до голови. Потім роблю верхній ряд зубів. Приклеюю. І формую нижню губу. Знімаю голову жирафа з плівки. Деталі заднього плану повертаю на малюнок, місця склеювання змочую водою і приклеюю голову. Залишилося додати дрібні деталі: з кульок білої мастики роблю очі. І з хаотично нарізаних шматочків коричневою мастики роблю характерні плями на шиї жирафа і на щоках. І нарешті, моє найулюбленіше справа – тонування аппликации.

5. Використовую набір сухих барвників з мого інтернет-магазину, посилання на ці барвники я залишу в описі під відео. Коричневий колір змішую з помаранчевим. Дивлячись на приклад, м’якою сухою кистю оттеняю усі потрібні ділянки: над носом, ріжки, вушка. Підкреслюю посмішку і складки шкіри біля рота. Також наношу барвник навколо очей.

Надлишки барвника можна змахнути іншою сухою чистою пензлем. Затемняю ніздрі. Тепер наводжу контур носа і надаю ще більше помаранчевого і коричневого відтінків на носі, губі, і на шиї жирафа. Далі блакитний колір з набору я змішала з білим барвником, розводжу їх горілкою, і малюю очі. Зіниці роблю з чорної мастики. Додаю трохи прожилок темного кольору, і посилюю чорний колір зрачков.

6. Ще додаю трохи темно-коричневий цяток на мордочці. Все, готова аплікація. В ідеалі їй треба дати підсохнути 5-6 годин, щоб всі деталі добре тримали форму. Але у мене не було цього часу, так і при сьогоднішній мастика все одно буде залишатися м’якою. Тому, не гаючи часу, приступаю до оформлення.

Для надійності кріплення аплікації використовую зубочистки. Нарізую на них цього забавного жирафа, і притискаю його щільно до торту. Збоку я буду встановлювати морозиво. Для цього у готового вафельного ріжка я зрізала кінчик. Кріплю ріжок на розтоплену шоколадну глазур. Всередину ріжка виливаю глазурі побільше. І чайною ложкою розподіляю глазур по рожку, в принципі, це можна було зробити і заздалегідь. Роблю я це для того, щоб ріжок не розмокнув від вологого білкового крема.

7. Після застигання глазурі, коли ріжок вже стоїть стійко, кріплю жирафу довгий язичок. На ріжку фіксую його шоколадною глазур’ю. Заповнюю ріжок кремом і прикрашаю торт черешнями. Ось тут я планувала використовувати орхідеї, але орхідея настільки класна, що відволікає всю увагу на себе, а тут все-таки жираф повинен бути головним….. У підсумку, прибрала орхідею, і поставила сюди тільки листочки і черешні. Ось такий смішний і забавний торт у мене сьогодні вийшов!