Банановий пиріг на сметані в духовці

Ви просто зобов’язані це приготувати. Банановий пиріг на сметані в духовці рецепт простий.

Інгредієнти

▫️вершкове масло-40г
▫️цукор 40гр
▫️банан (краще зелені) 3 шт

Для тіста:
▫️яйця 2шт
▫️цукор 50гр
▫️злив масло 50гр
▫️борошно 160гр
▫️сметана 100гр
▫️розпушувач 8г
▫️сіль щіпка

Банановий пиріг на сметані в духовці покроковий рецепт

1. Для тіста просто все змішати. На середньому вогні (5/9) розтоплюємо кубик вершкового масла (сковорідку краще використовувати з товстим дном), потім змішуємо з цукром і чекаємо коли трохи потемніє, кладемо банани і відразу ж зверху тонкою цівкою акуратно (щоб карамель зверху не сильно витекла) вливаємо тісто сверху.

2. Накриваємо кришкою, ставимо на мінімальний вогонь 2/9, і не відкриваємо кришку поки ви не побачите що пиріг зверху схватился.

3. Щоб перевірити трохи потрусити сковорідкою, тісто має бути стійким, і зверху сухим. Якщо раптом воно за 40 хвилин не схопилося, поставте на 3/9, або почекайте ще хвилин 15. Це коштує попробовать.

Відео рецепт 👇