Шоколадний пиріг з вишнею на йогурті і какао в духовці

Готуємо смачний Шоколадний пиріг з вишнею на йогурті і какао в духовці простий рецепт.

Інгредієнти

2 яйця
180г цукру
200г натурального питного йогурту
100 мл рослинного масла
180г борошна
50г какао-порошку
10г розпушувача
250-300г вишні без кісточок

Шоколадний пиріг з вишнею на йогурті і какао в духовці покроковий рецепт

1. Яйця збити з цукром, додати йогурт, масло, перемішати. Борошно і какао просіяти, додати розпушувач, перемішати. Поступово всипати сухі інгредієнти до яєчної суміші, перемішуючи до однорідності теста.
2. Форму застелити пергаментом, змастити холодним вершковим маслом. Викласти трохи більше половини тіста, акуратно розкласти вишню, потім шар тіста, що залишилося. Випікати в розігрітій до 180°C 30-40 мин.
3. В залежності від діаметру форми. Готовність краще перевірити дерев’яною шпажкою: з центру пирога вона повинна виходити сухой.

4. Глазур я робила так: у сотейнику прогріла ~150мл молока, підсипала в нього какао-порошок до тих пір, поки не отримала потрібну консистенцію. Покрила пиріг і прикрасила його помывками і свіжої вишнею!