Яблучний пиріг пісочний з меренгою кращий

Як приготувати дуже смачний яблучний пиріг пісочний з меренгою кращий рецепт польський в духовці.

Інгредієнти

Для тесту:
Жовток 2 шт
Масло вершкове 150 г
Цукрова пудра-70 г
Борошно 250 г

Яблучна начинка:
Яблука 700 р
Олію вершкове 30 р
Сік лимона 2 ст л
Цукор 2 ст л
Крохмаль 1 ст л
Кориця 1 год л (за бажанням)

Для меренги:
Білок 2 шт
Цукрова пудра-60 г

На форму 20 див.

Яблучний пиріг пісочний з меренгою кращий покроковий рецепт

1. Для тесту у мисці змішати борошно і цукрову пудру. Порубати холодне вершкове масло і додати до борошняної суміші. Руками розтерти в однорідну крихту. Додати жовтки і замісити тісто. Скачати з тіста кулю, загорнути в плівку і прибрати в холодильник хвилин на 30. Яблука почистити, видалити серцевину і нарізати на маленькі кубики. У сковороді розтопити вершкове масло, викласти яблука, збризнути соком лимона, додати корицю і крахмал.
2. Тушкувати на повільному вогні, постійно помішуючи, до стану аль денте (майже готові). Дістати тісто з холодильника і рівномірно тонким шаром (2-3 мм) розподілити по формі. Зручніше це робити в рукавичках або за допомогою поліетиленового пакетика. Зробити високий бортик. У мене залишилося трохи тіста. Наколоти дно виделкою. Бажано покласти на дно пергамент з вантажем (наприклад, квасоля, горох), але можна і без этого.
3. Випікати в розігрітій до 180 С духовці 10-15 хвилин до легкого золотистого відтінку. Білки збити в пишну світлу масу. Продовжуючи збивати, поступово додати цукрову пудру. Збити до стійких піків. На основу викласти яблука (вони повинні трохи охолонути) і білкову масу. Випікати в розігрітій до 150С хвилин 30-35. Дати пирогу повністю охолонути. Готово!)