Італійські римські булочки Маритоццо з кремом з вершків

Як смачно зробити Італійські римські булочки Маритоццо з кремом з вершків простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Традиційне італійське ласощі. М’яку булочку з збитими вершками за звичаями дарували нареченим. А цікава назва походить від італійського marito, що означає «чоловік».

Інгредієнти

Тісто:
Борошно 350 гр
Яйце кімнатної температури 1 шт
Молоко 160 мл
Масло вершкове 40 гр
Цукор 50 гр
Сіль 1 год л
Мед 20 мл
Цедра 1 апельсина
Дріжджі швидкодіючі 6 гр

Крем:
Вершки 33-35% 350 мл
Цукор 50-60 гр
Ванілін

Італійські римські булочки Маритоццо з кремом з вершків покроковий рецепт

1. Яйце перетираємо з цукром, додаємо мед і цедру апельсина. Додаємо тепле молоко і дріжджі. Перемішуємо. Вводимо борошно з сіллю. Мука повинна зібратися вся в тісто. Додаємо м’яке масло і добре перемішуємо. Добре вимішуємо тесто.
2. Залишаємо в теплому місці ( я ставлю в духовку на 50 градусів) поки тісто не збільшиться в 2-3 рази. Коли тісто піднялося, ще розминаємо його, щоб все повітря з нього вийшов. Ділимо на 6 рівних частин і формуємо кульки. Накриваємо плівкою і залишаємо підніматися ще хвилин 20. Змащуємо булочки жовтком і випікаємо при температурі 180 градусів 20-25 хвилин. Викладаємо їх на решітку і даємо добре охолонути. У добре охолоджені вершки додаємо цукор і ванилин.

3. Збиваємо на середній швидкості хвилин 5-7, а може і трохи довше до густої, пухкої маси. Викладаємо в кондитерський мішок. Збірка: Остиглі булочки ріжемо навпіл, не надрізуючи до кінця одну сторону. Викладаємо крем. Присипаємо цукровою пудрою. Краще зберігати булочки в холодильнику, щоб крем не підтанув. Приємного апетиту