Шоколадний медовик з горіхами з кремом з маскарпоне

Медівники різні важливі, медівники різні потрібні! Я навіть рада, що не люблю класичний медовик. Завдяки цьому, придумала декілька нових і цікавих, і дуже задоволена результатом. Як зробити смачний Шоколадний медовик з горіхами з кремом з маскарпоне рецепт простий. У моїй скарбничці ще одне поповнення – шоколадний з горіхами ❤ Раджу, при можливості, брати какао хорошої якості. У крем маскарпоне можна замінити вершковим маслом. Це класичний крем і цілком смачний, але з маскарпоне все ж інша любов 💘 розкачати Коржі максимально тонко, а крем наносити максимально в рівній кількості, і тоді ви отримаєте щось мега смачне.

Інгредієнти

Яйця 2 шт
Цукор 200 гр
Мед 60 гр
Вершкове масло 70 гр
Борошно 400- 450 гр
Какао 30 гр
Сіль щіпка
Сода 6 гр
Волоські горіхи 150 гр (обсмажити і подрібнити)

Крем

Яєчні жовтки 2 шт
Цукор 50 гр
Кукурудзяний крохмаль 35 гр
Молоко 300 мл
Ванільна паста або цукор
Білий шоколад 150 гр
Маскарпоне 300 гр

Шоколадний медовик з горіхами з кремом з маскарпоне покроковий рецепт

1. Яйця, сіль, цукор, мед і масло з’єднати і ставити на мінімальний вогонь. Перемішати до повного розчинення цукру і масла (не в якому разі не кип’ятити) і додати соду. Продовжувати перемішувати, як тільки маса почне пінитися зняти з плити. Додати поступово борошно з какао і замісити дуже м’яке тісто. В кінці додати орехи.
2. Готове тісто розділити на потрібні шматки. У мене 4 шматка, які я розкатала відразу на пергаменті дуже тонко в квадрат 25х25 і випікала в розігрітій до 180С духовці 7-9 хвилин. Після ці коржі я розділила ще навпіл. Жовтки перемішати з цукром і крахмалью, додати гаряче молоко. Готувати до загустения.
3. Зняти з вогню і додати шоколад і ванільну пасту. Перемішати, пробити блендером до гладкої емульсії. Накрити плівкою в контакт і повністю остудити. Заварную основу з’єднати з маскарпоне і збити до пишної консистенції. Зібрати чергуючи коржі кремом (відкласти деякий
кількість для прикрашання).

4. Останній корж залишити без крему, трохи придавити дошкою з вантажем і залишити при кімнатної температури на пару годин. Після забрати вантаж, нанести шар крему і прибрати в холодильник. Перед подачею прикрасити кремом і посипати какао.