Насипний пиріг з яблуками з манкою три склянки в духовці

Перевірений рецепт смачного пирога з найбільш ароматних дачних яблук 🤩 Насипний пиріг з яблуками з манкою три склянки в духовці простий рецепт.

Інгредієнти

яблука — 1 кг (вага без кісточок);
цукор-пісок — 1 склянка;
борошно — 1 склянка;
манна крупа — 1 склянка;
тепле молоко або вершки — 1 склянка;
сік половинки лимона;
мелені кориця та/або кардамон — по маленькій щіпці;
ванільний цукор — 1 пакетик або
ванілін — на кінчику ножа;
сіль — 1/3 ч. л.;
сода — 1 ч. л.;
розм’якшене вершкове масло — 70 гр.

Насипний пиріг з яблуками з манкою три склянки в духовці покроковий рецепт

1. Яблука миємо, розрізаємо на четвертинки і видаляємо кісточки. Натираємо на крупній тертці, шкірку можна не знімати. Поливаємо їх лимонним соком, щоб не темніли; Поєднуємо всі сухі інгредієнти, ретельно перемішуємо. Якщо яблука солодкі, цукру можна взяти менше;
2. Змащуємо форму для випічки вершковим маслом. На дно насипається приблизно третина борошняної суміші, на неї половину тертих яблук, знову суміш і яблоки.
3. Зверху висипаємо залишилася борошняну суміш, заливаємо теплим молоком і протикаємо зубочисткою, щоб просочилися всі шари, розрівнюємо верх пирога; Масло ріжемо тонкими пластинками і рівномірно розкладаємо на пиріг;
4. Ставимо яблучний пиріг в духовку при 180° на 1 годину до золотистої скоринки апетитною. Готовий десерт прикрашаємо цукровою пудрою, ягодами або горіхами на ваш вкус.