Лимонного кекс з глазурю класичний в духовці

Лимонного кекс з глазур’ю класичний в духовці простий рецепт🍋, який впевнено тримає форму, АЛЕ при цьому тане в роті за секунду!☺️ Той випадок, коли з непристойно простих інгредієнтів виходить воістину ШЕДЕВР 🙌🏻🔥 Обережно, будьте готові до того, що на одному шматочку КЕКСУ ви не зможете зупинитися!🙈🤪

Інгредієнти

✔️ 130 гр. борошна
✔️ 100 гр. вершкового масла 82,5%
✔️ 1 лимон
✔️ 75 гр. цукру білого
✔️ 50 гр. коричневого цукру
✔️ 2 яйця
✔️ 5 гр. розпушувача

Лимонного кекс з глазур’ю класичний в духовці покроковий рецепт

1. В першу чергу натираємо цедру одного лимона на дрібній тертці. Далі, з’єднуємо обидва види цукру (білий і коричневий), м’яке вершкове масло і цедру лимона — так аромат і смак буде сильніше, якщо з’єднати цедру з жиром в самому початку. Промешайте все до однорідного стану. По одному вводимо яйця в отриману суміш, гарненько перемішуємо миксером.
2. Борошно з’єднайте з розпушувачем в окремій мисці і добре перемішуємо вінчиком. Додаємо сухі інгредієнти в майбутнє тісто поступово, щоразу ретельно перемішуючи міксером. Повинна вийти пишна маса, яка добре тримає форму. Перекладаємо в силіконову форму ( ми взяли форму розміром 9×20 см ).

3. Якщо ваша форма не силіконова — зробіть французьку сорочку. Майте на увазі, що кекс підніметься приблизно в півтора рази. Відправляємо кекс в духовку, розігріту до 165 градусів на режимі «верх/низ». Випікатися кекс буде досить довго, все буде залежати ще і від вашої форми (по суті, товщини тіста, яке повинно пропектися). У нас на випічку пішов рівне 1 час.
4. Готовність перевіряємо шпажкою! Даємо трохи охолонути готового кексу прямо у формі, щоб він став теплим. В цей час доводимо сік лимона до кипіння і додаємо в нього 1,5 с. л. цукру. Знімаємо сковороду з плити і обережно просочуємо кекс. Ми приготуємо глазур зовсім просту — цукрову пудру (70гр) і лимонний сік (або вода).

5. Додаємо рідина в пудру буквально за пів чайної ложці. Якщо глазур вийде занадто рідкою, вона буде просвічувати і просто стече. Ще зверніть увагу на те, що хоч глазур у чаші буде здаватися густий, а на поверхні кексу, обычно.

6. Вона стає більш плинною, тому будьте пильні в момент додавання рідини. Зверху можна прикрасити часточками або цедрою лимона. Кекс виходить невеликий, якщо у вас форма набагато більше — готуйте відразу подвійну порцію тіста👍🏻☺️

Відео рецепт 👇