Шоколадно-банановий торт з кремом з кисломолочного сиру та сметани

Я робила 2ю порцію в одній формі, але краще пропікається кожен корж окремо. Якщо піч 1 порцію в формі 10-12 см, буде високий міні тортик, який можна розрізати на 2 коржа. Як зробити смачний простий корисний Шоколадно-банановий торт з кремом з сирного сиру і сметани рецепт простий.

Інгредієнти

На один корж 15-16 см або тортик 10-12 см

1 стиглий банан
2 ст. л какао (у мене Золотий ярлик)
1 яйце
підсолоджувач за смаком (у мене сахзам фитпарад)
1/2 ч. л розпушувача

Крем 1 порція
150-180 гр сирного сиру
3-4 ст. л сметани або густого йогурту до консистенції крему
підсолоджувач за смаком (у мене фитпарад

Можна взяти сирок м’який і підсолоджувач.

Шоколадно-банановий торт з кремом з сирного сиру і сметани покроковий рецепт

1. Банан добре розім’яти виделкою або розмолоти в блендері, додати інші інгредієнти і перемішати до однорідності. Перелити тісто у форму (прокласти пергаментом), ставимо в мікрохвильову піч на 4 хвилини на максимальній потужності (на 1 порцію). Час залежить від потужності мікрохвильовки і товщини теста.

2. Подвійну порцію готувала 6.5 хвилин і центр залишився вологий, тому раджу готувати кожну порцію окремо. Для крему просто змішати сирний сир зі сметаною / йогуртом і цукрозамінником. Бісквіт остудити і прибрати пергамент. Якщо корж високий, то розрізати на дві частини і промазати кремом.

3. Якщо любите вологі бісквіти, можна прочитати сиропом або молоком. В ідеалі залишити на просочення на кілька годин або ніч. Прикрасити за бажанням (у мене горіхи), можна посипати какао або кокосовою стружкою. Рекомендую до приготовлению.

Відео рецепт 👇