Штрудель з яблуками домашній в духовці

Як зробити смачний Штрудель з яблуками домашній в духовці рецепт простий. Ми все вчора перевернули календар в нову реальність. 3 вересня позаду… Мені здається, для всієї російськомовної планети тих, хто виріс в 90ті, є такі фрази, які, як теплий котик під боком: коли на вулиці холод, а батареї ще не включили – він так зігріває. Це щось таке рідне, добре, ласкаве. Ніби тебе зрозуміли з півслова, півпогляду і – і нехай весь світ зачекає!
“У чому сила, брат?” “Тепер банановий!” “З*чка фарбована” “Прости мене, Изенька, дуру грішну” “Ти сусліка бачиш? Немає. А він є” “Ми з першого класу разом” “..до першої зірки” Такі зрозумілі. Повні спогадів. Від яких усмішка з’являється сама собою. А давайте разом згадаємо фразочки з фільмів, мультиків, пісень, передач, які зрозумілі всім нам, які стали культовими і рідними✌️ Почнемо 4 вересня як день добрих спогадів 😁.

Інгредієнти

Тісто:
⠀▫️130г пшеничного борошна + 20г на домес
⠀▫️1/2 яйця С1
⠀▫️щіпка солі
⠀▫️60мл води
⠀▫️1ст.л. рослинного масла

Начинка:
⠀▫️2-3 яблука
⠀▫️2-4ст.л. цукру
⠀▫️1ст.л. панірувальних сухарів
⠀▫️кориця за бажанням (я не додавала)
⠀▫️70г горіхів – в ідеалі волоські (у мене знайшлася тільки фісташка – 100г в шкаралупі)
⠀▫️20г вершкового масла для змащування

Штрудель з яблуками домашній в духовці покроковий рецепт

1. Для тіста просіяти борошно. Додати сіль, воду і масло. Збити яйце і додати половину. Почати заміс. Зручно це робити комбайном, тому що місити потрібно довго, не менше 5-7 хвилин. Після пари хвилин замісу додати поступово борошно для домеса. Тісто повинне вийти еластичним, м’яким, але не липнути до рукам.
2. Накрити тісто плівкою і залишити відпочивати на 30 хвилин. Для начинки яблука нарізати слайсами або кубиками. Попередньо яблука очистити від шкірки і насіння. Тісто розкачати качалкою, а після розтягнути руками. Воно повинно просвічуватися, але не рватися. Присипати тісто сухарями. Викласти яблука, відступаючи пару см від кожного краю і 10 см від кінця рулета.

3. Зверху присипати цукром, корицею і меленими горішками. Загорнути краї рулету і сам скрутити рулет. При необхідності защипати краї. Перекласти струдель на деко, застрелений пергаментом. Змастити розтопленим маслом. Запікати при 200° 30-35 минут.