Як смачно зробити Вірменське печиво на сметані Гата простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.
Інгредієнти
– мука (у мене пішло 420гр +/- ) дивіться на око (на відео показано яке тісто☝🏼 має вийти)
—200гр масла
—200гр Сметани (20/25%)
-3 жовтка (2шт в тісто , 1 шт для змащування) (білки не викидаємо )!
—1ч л цукру
—1ч л солі
-1/2 год л розпушувач
Для начинки:
—150гр цукру
-100 гр борошна
— 100гр злив масло (кімнатної температури !
— ваніль
Вірменське печиво на сметані Гата покроковий рецепт
1. Борошно змішати з розпушувачем , натерти туди дуже холодне вершкове масло і перетерти в сметану ввести жовтки ,цукор ,сіль, ванілін і відправити до борошняної маси!
2. Замішуємо не довго, виходить м’яке і слухняне пухке тісто ! Прибираємо в холодильник на 30 хв!
3. Для начинки:
Все змішати і перетерти акуратно в крихту!
Все змішати і перетерти акуратно в крихту!
4. Тісто тонко тонко розкачати у великий пласт, чим тонше і більше, тим більше шарів.
Змащуємо білком, викладаємо начинку і розподіляємо по всьому тесту.
Змащуємо білком, викладаємо начинку і розподіляємо по всьому тесту.
5. Звертаємо як показано на відео! Немає рифленого ножа, режимі звичайним) ♥️
Змащуємо яйцем і в духовку на 30 хв приблизно при 190* (до золотистого кольору).
Змащуємо яйцем і в духовку на 30 хв приблизно при 190* (до золотистого кольору).
Відео рецепт 👇