Вірменське печиво на сметані Гата

Як смачно зробити Вірменське печиво на сметані Гата простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

– мука (у мене пішло 420гр +/- ) дивіться на око (на відео показано яке тісто☝🏼 має вийти)
—200гр масла
—200гр Сметани (20/25%)
-3 жовтка (2шт в тісто , 1 шт для змащування) (білки не викидаємо )!
—1ч л цукру
—1ч л солі
-1/2 год л розпушувач

Для начинки:
—150гр цукру
-100 гр борошна
— 100гр злив масло (кімнатної температури !
— ваніль

Вірменське печиво на сметані Гата покроковий рецепт

1. Борошно змішати з розпушувачем , натерти туди дуже холодне вершкове масло і перетерти в сметану ввести жовтки ,цукор ,сіль, ванілін і відправити до борошняної маси!

2. Замішуємо не довго, виходить м’яке і слухняне пухке тісто ! Прибираємо в холодильник на 30 хв!

3. Для начинки:
Все змішати і перетерти акуратно в крихту!

4. Тісто тонко тонко розкачати у великий пласт, чим тонше і більше, тим більше шарів.
Змащуємо білком, викладаємо начинку і розподіляємо по всьому тесту.

5. Звертаємо як показано на відео! Немає рифленого ножа, режимі звичайним) ♥️
Змащуємо яйцем і в духовку на 30 хв приблизно при 190* (до золотистого кольору).

Відео рецепт 👇