Ескімо Тістечка Мурашник з печива і згущеного молока

А що якщо взяти всім відомий торт Мурашник і приготувати її у вигляді ескімо? Без зайвих слів погнали готувати! Ескімо Тістечка Мурашник з печива і згущеного молока простий рецепт.

Інгредієнти

240 гр печива
200 гр вареної згущенки
80 гр вершкового масла
⠀⠀⠀
125 гр темного шоколаду
125 гр молочного шоколаду
25 гр какао-масла

Ескімо Тістечка Мурашник з печива і згущеного молока покроковий рецепт

1. Печиво перетворюємо у велику крихту з допомогою качалки. Також можна просто порубати все ножем, найголовніше — шматочки печива повинні бути неоднорідними і не дуже дрібними. Дуже розм’якшене масло збиваємо міксером або віночком, потім додаємо варену згущенку і перемішуємо до однорідності. Тепер висипаємо печиво і все добре перемішуємо лопаточкой.

2. Викладаємо у форми, розрівнюємо і вставляємо палички. Відправляємо в морозилку мінімум на 4 години. Для глазурі розтоплюємо шоколад пластикової чаші імпульсами по 20-30 секунд в мікрохвильовій печі, перемішуючи лопаткою після кожного разу (я беру саме темний і молочний шоколад, так виходить не дуже солодко, але і не сильно терпко).

3. Максимальна температура шоколаду – 45С. Окремо розтоплюємо какао-масло, з’єднуємо з шоколадом і ретельно перемішуємо. Переливаємо глазур у високу склянку. Робоча температура глазурі 32-34С. Дістаємо ескімо з форми і швидко занурюємо кожне глазур, поки тістечка заморожені. За бажанням украшаем.

4. Готові ескімо викладаємо на пергамент або фольгу (так вони не прилипнуть) і прибираємо в холодильник хвилин на 20, щоб глазур повністю схопилася. З гарячим чаєм або несолодким кави просто пісня. Приємного аппетита.

Відео рецепт 👇