Домашні мафіни з ягодами класичні

Як приготувати смачні Домашні мафіни з ягодами класичні рецепт простий в духовці. Позавчора ввечері сталися спонтанні мафіни за рецептом, який я вже викладала, але тоді я ще жила в квартирі з газовою духовкою, в якій у мене категорично не хотіли підніматися кексики. Духовка ніби розроблялася під кекси для капкейків, де не потрібні “шапочки”. 🙄 А тут після печива залишилося розм’якшене масло і я швидко приготувала тісто.

В цей раз в хід пішла апельсинова цедра і свіжа журавлина. Я люблю гірчинку в їжі, тому таке поєднання мені по душі. Що можу запропонувати, окрім цього варіанту? Лимонна цедра і чорниця/малина/лохина; апельсинова цедра і в’ялена солодка журавлина. Ці маффіни, як на мене, заточені під ягідки. В них класна цукрова скоринка, розсипчастий ванільний м’якуш і кислі ягідки.

Інгредієнти

Борошно пшеничне 240 р
Розпушувач 2 ч. л. без гірки
Масло вершкове 82.5% 115 р
Цукор 150 г
Яйце С1 2 шт (~100 г)
Ванільний екстракт 1 ч. л
Молоко 120 р
Цедра 1 лимона/апельсина
Ягоди ~100 р
Крохмаль 1 ст. л

Домашні мафіни з ягодами класичні покроковий рецепт

1. Масло, яйця і молоко повинні бути кімнатної температури! Масло збити з цукром і цедрою. Додати по одному яйця і все збити до однорідності. Додати половину молока і знову перемішати все до однородности.
2. Борошно змішати з розпушувачем, просіяти, додати половину в рідку масу, змішати на середній швидкості, не збиваючи. Потім знову половину молока і знову половину борошняної суміші. Ягоди змішати з крохмалем, акуратно вмішати в тесто.

3. Розкласти тісто по формах. Присипати злегка цукром. Випікати при температурі 180 градусів до сухої зубочистки і золотистої скоринки 20-25 хвилин в залежності від духовки і розміру маффинов.