Мариновані огірки по фінськи на зиму різані з гірчицею

Мариновані огірки по фінськи на зиму різані з гірчицею хрусткі простий рецепт домашній. Сьогодні готую на зиму мариновані огірочки по-фінськи, готую в перший раз, рецепт дуже зацікавив, занадто багато захоплених відгуків.

Інгредієнти

(вихід 3 банки по 800 гр.):

Огірки – 1,5 кг.
Вода – 1,5 л.
Сіль велика – 3 ст. л.
Цукор – 200 гр.
Оцет 9% – 180 мл
Насіння гірчиці – 1 ч. л.
Лавровий лист – 1-2 шт

Мариновані огірки по фінськи на зиму різані з гірчицею покроковий рецепт

1. Огірки попередньо замочуємо у воді на 2 години. Нарізаємо великими шматочками огірки, відрізаємо хвостики. Беремо велику каструлю, багато я бачила беруть взагалі таз, ставимо на вогонь і наливаємо воду. Додаємо сіль, цукор, насіння гірчиці і лавровий лист.

2. Як тільки вода закипіла, додаємо оцет і ще раз даємо маринаду закипіти. І тепер у киплячий маринад додаємо огірки. Як тільки огірки змінять свій колір, варимо ще рівно 3 хвилини і знімаємо з огня.
3. Готові огірочки розкладаємо у чисті стерилізовані банки (я стерилизую в мікрохвильовій печі 10 хвилин, додавши трохи води). Маринадом заливаємо банки до самого верха.

4. Закручуємо чистими кришками. Перевертаємо банки. Накриваємо ковдрою і так залишаємо банки стояти до повного охолодження. Такі мариновані огірки зберігаються у шафі при кімнатній температурі (перевіримо!).

Відео рецепт 👇