Смачне пюре з гарбуза

Як зробити смачне пюре з гарбуза простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Таке пюре можна малюкам з початку прикорму. І ще є купа варіантів для застосування 🎃

Інгредієнти

Якщо хочете приготувати пюре на пару раз візьміть 200-300 гр. гарбуза.
Можна приготувати більше і заморозити.

Смачне пюре з гарбуза покроковий рецепт

1. Гарбуз помити, почистити, видалити насіння. Вибирайте зручний спосіб готування: -варити на пару: нарізати гарбуз невеликими шматочками. Готувати 15-20 хвилин. Якщо варити, то гарбуз повинна бути повністю покрита водою. -запекти: можна не чистити від шкірки. Нарізати великими шматками, викласти на деко і запікати до м’якості ~ 40 хв при 200′.
2. В деко налити трохи води і краще накрити зверху або покласти шкіркою вгору. Шматочки гарбуза (без шкірки) пюрировать з допомогою блендера. Якщо пюре густувате для малюка, додайте рідину від варки гарбуза або кип’ячену воду. Для заморозки краще не робити занадто водянисте пюре.
3. ЗБЕРІГАННЯ: В холодильнику пюре краще зберігати у щільно закритому контейнері не більше 12 годин. Заморожене пюре зберігається 3 месяца.
4. ЗАМОРОЗИТИ: Пюре остудити, розлити по формочках (можна маленькі силіконові або форми для льоду), прибрати в морозилку. Заморожене пюре з формочок перекласти в пакет. Я заморожую невеликими порціями в пакеті (як на фото). Розморожувати пюре в холодильнике.

5. ДЕ ВИКОРИСТОВУВАТИ: Додавати в сир, йогурт, кашу, смузі, млинці, панкейкі, оладки, кексики і пироги. У соуси, овочі, у гарніри і супи. Зробити смачний мармелад з агар-агаром (замість желатина).