Мариновані огірочки з лимонною кислотою і часником на зиму

Як зробити смачні мариновані огірочки з лимонною кислотою і часником на зиму простий рецепт.

Інгредієнти

на одну літрову банку:

Огірки
1-2 шматочки моркви
1 невелика головка цибулі
2 зубчики часнику.
2 листочка лаврушки.
5-6 шт запашного перцю горошком
5-6 шт коріандр горошком.
Парасольки кропу, листочок хрону, дуба і вишні.
Пару гілочок селери або петрушки.
1 год л з гіркою солі
1 год л цукру без гірки
Дрібка лимонної кислоти на кінчику ножа

Мариновані огірочки з лимонною кислотою і часником на зиму покроковий рецепт

1. Попередньо огірки замочити в холодній воді 5-8 годин. Як слід помити банки, стерилізувати їх не потрібно, як тільки ви покладете в стерилізовані банки не стерилізовані огірки і спеції, вона автоматично перестає бути стерилизованной.

2. У кожну банку покласти моркви, цибулі, часник, хрін, кріп, лаврушку, чорний перець, насіння коріандру, листочок вишні і дуба, гілочки селери. Щільно заповнити банки огірками. Залити холодною звичайною водою. Додати лимонну кислоту на кінчику ножа.
3. Помістити банки в каструлю на серветку. Залити до плічок холодною водою і поставити на вогонь. З моменту Хорошого закипання води в каструлі продовжувати стерилізувати банки ще хв 15.

4. За цей час у банках з’являться бульбашки і огірки змінять колір (стануть блідіше). Дістати банки. Закатати. Укутати. Залишити до повного охолодження. Коли огірки повністю охолонуть – можна ставити банки в шафу і чекати зиму. ⠀

5. P. s. Листя дуба можна замінити – корою дуба ( в аптеках продається) або листям смородини. Важливо УКУТАТИ. Допускається в перші дні легка каламутність в банках. Це нормально. Каламуть осядет.

Відео рецепт 👇