Як зробити В’ялені помідори в олії в духовці на зиму рецепт 🍅 Про, Боги!!! Це шалено смачно! І якщо ви жодного разу не пробували цей витвір, то багато втратили 🤤 Зізнаюся, сама вперше спробувала в’ялені томати близько 3-4хх років тому. Мммм…підсмажений хлібець, сирний сир і помідори 😍😋💦 Готувати їх дуже просто, але довго 🙈 Пс: на фото дуже смачне поєднання: 🍅брускетта з сирним сиром і в’яленими помідорами. 🍅брускетта з омлетом і сиром і в’яленими помідорами.
Інгредієнти
🍅 помідори 2кг
🧄 головка часник(5-6 зубчиків)
🌿 італійські трави(чебрець, розмарин, базилік)
🥄 олія оливкова або інше рослинне (заповнити банку)
🧂 сіль за смаком
🍬 цукор за смаком
В’ялені помідори в олії в духовці на зиму покроковий рецепт
1. Помідори необхідно вимити, обсушити і нарізати на половинки або четвертинки залежно від розмірів. Далі викласти їх на деко, застелене пергаментом або фольгою. Часник слід дрібно нарізати і розподілити по всьому помідорів. Присипати спеціями, посолити і посипати невеликою кількістю сахара.
2. Я спочатку не стала додавати цукор, але в процесі, спробувавши, зрозуміла, що помідори кислі без цукру і все ж посипала. Відправляємо В духовку на режим конвекція на 80-90°(якщо його немає, то дверцята просто залишити злегка прочиненими – кладемо рушник на неї). У мене досить великі помідори і сушилися вони близько 8 часов.
3. Якщо видалити м’якоть (з неї можна зробити соус, до речі), нарізати на четвертинки, то за 4-6 годин сміливо можна завялить їх до потрібної консистенції. За 10 хвилин до готовності помідорів, покладіть підготовлену чисту банку в духовку, щоб стерилізувати її. Кришку можна прокип’ятити кастрюле.
4. На дно банки наливаємо трохи олії, можна викласти додатково часник, спеції, далі шар помідорів. Знову олія, спеції. Заповнюємо банку помідорами і зверху наливаємо олії. Зберігати в такому вигляді в холодильнике.
5. Або закочувати все це справа🙈але я не можу, не вмію, не хочу і так швидко з’їдаємо 😅 З 2кг виходить ось така невеличка баночка 😀і ще трохи відразу поїсти залишиться. От і все. Ось і все 🙈😅 От і все. Приємного аппетита.
Відео рецепт 👇