Краківське тістечко за гостом срср

Як зробити Краківське тістечко за гостом срср рецепт простий в духовці. Ніжна пісочна основа, хрусткая скоринка, а під нею м’яка, ледь тягуча білково-горіхова маса, ммм… Звичайно зовні пироженко не зовсім привабливо.Дивлячись на нього мимоволі про себе заспівала пісеньку про людей-дикунах. Пам’ятаєте?” На обличчя жахливі, добрі усередині”…Так от і з випічкою: на обличчя уЗасное, смачне всередині🙈 😂

Інгредієнти

Тісто
100 г сл.масла
70 г сах.пудри
1 ч. л. ван.цукру
1 жовток
0,5 ч. л. розпушувача
165 г борошна
щіпка солі

Меренга
3 білка(110 г)
220 г цукру
60 г борошна
щіпка солі
130 г горіхів
(у мене волоські)

Всі продукти кімнатної tº

Краківське тістечко за гостом срср покроковий рецепт

1. Масло, пудру, сіль, ван. цукор перемішала міксером до однорідності. Додала жовток, знову перемішала Ввела просіяне з розпушувачем борошно (1 ложку залишаю на домес), лопаткою перемішала до з’єднання. На стіл висипала залишок борошна, виклала тісто, швидко і ніжно замісила. ⠀ Пергамент подпылила борошном, розкрутила на ньому тісто в пласт 25х20 (заздалегідь олівцем намалювала шаблон прямокутника на пергаменті). Акуратно перетягнула на деко, наколола густо виделкою Випікала при t 200º С ≈ 10-11 мин.
2. Готовий корж, не знімаючи з пергаменту, перетягнула на решітку для охолодження. ⠀ Горіхи подсушила, короткими імпульсами блендером подрібнила горіхи в дрібну крихту. ⠀ Білки збила з дрібкою солі в міцну піну. Збивати починала з меншій швидкості, після збільшила до 5-ї. У процесі збивання, додала 1 ст. л. цукру із загального кол-ва (цього можна не робити). ⠀ До білків додала цукор, горіхи, на низькій швидкості до перемішала однородности.
3. Масу виклала у посуд з товстим дном (у мене а/п сковорода). На вогні нижче середнього при постійному помішуванні прогріла масу до 70 º – 80 º С (це ≈ 8 хв). Після зняла з вогню, додала борошно, перемішала. ⠀ Масу рівномірним шаром розподілила на остиглий пласт. Залишила на 1 годину при кімнатній tº, щоб маса зверху підсохла. Після розрізала на бажані шматочки (10х5). Ніж за кожним разом протирала, щоб добре різалися наступні шматочки. ⠀ Випікала при t 160º З ≈ 20 мин.