Козинаки з перловки в домашніх умовах

Як зробити козинаки з перловки в домашніх умовах рецепт простий. Багато просили рецепт цього незвичайного десерту з перловки, який я готувала спеціально для тб репортажу «Ранок Росії».
Смачні, солодкі, хрусткі! Відразу попереджаю, що сама перловка виходить трохи жорсткіше, ніж горішки. Я навіть спочатку переживала за свої зуби 🙈, але все пройшло нормально, з’їли всією сім’єю 👌🏻😄

Інгредієнти

• Перловка – 1/2 склянки
• Рослинне масло (я брала кокосове) – 1/2 ст. л.
• Сіль – щіпка
• Цукор – 3 ст. л.
• Мед – 1 ст. л.
• жменя кураги або насіннячок

Козинаки з перловки в домашніх умовах покроковий рецепт

1. Перловку добре промити, відкинути на друшляк. Викласти на суху сковороду і підсушити. Додати масло і обсмажити до золотистого кольору – це займе близько 10-15 хвилин. Якщо використовуєте насіння, то в кінці обсмажування додати їх до перловке. ⠀

2. Два варіанти карамелі: ⠀ Окремо в сотейнику з товстим дном розтопити цукор до рідкого стану. Додати мед, щіпку солі, добре перемішати. Всипати обсмажену перловку, додати курагу, швидко перемішати. ⠀
3. З’єднати цукор, мед, сіль + 1 ст. л. лимонного соку. Додати масу прямо на гарячу сковороду до обсмаженої перловке, продовжувати обсмажувати до карамелізації цукру. ⠀

4. Перекласти масу на силіконовий килимок або на пергамент (їх попередньо змастити олією). Розрівняти в пласт товщиною ~1 див. Після охолодження нарізати на кусочки.

Відео рецепт 👇