Дріжджовий пиріг з шоколадом в духовці

Як смачно зробити Дріжджовий пиріг з шоколадом в духовці простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Ідеальний рецепт смачною і красивою домашньої випічки. Готую «Бабку» з шоколадною начинкою. «Бабка» – це дуже смачний варіант домашньої випічки у вигляді кіски. Її плюс у тому, що в якості начинки можна використовувати все що завгодно. Я вирішив спробувати шоколадну начинку. Вийшло дуже смачно, встояти неможливо – простіше здатися і з’їсти бабусю з чаєм:)

Інгредієнти

Тісто
• Борошно 530 р
• Цукор 100 р
• Дріжджі сухі 10 г
• Вода 175 р
• Яйця 3 шт.
• Масло вершкове 150 г
• Сіль 3 г
• Ванільний екстракт 2 ч. л.

Начинка
• Темний шоколад 180 р
• Масло вершкове 120 г
• Цукрова пудра 105 р
• Какао 42 р
• Мускатний горіх мелений щіпка
• Сіль щіпка

Цукровий сироп
• Вода 80 р
• Цукор 80 г

Дріжджовий пиріг з шоколадом в духовці покроковий рецепт

1. Сухі дріжджі заливаю теплою водою, добре перемішую і залишаю на 10 хвилин під рушником. У чашу міксера засинаю борошно, сіль, цукор і перемішуємо. Додаю яйця, вливаю опару і починаю замішувати тісто міксером. Продовжуючи збивати, в кілька етапів додаю м’яке вершкове масло. Вимішую тісто ще 10-15 хвилин, поки воно не стане еластичним. Глибоку ємність змащую олією, перекладаю туди тісто і накриваю харчовою плівкою. Прибираю в холодильник на 10-12 годин – тісто має збільшитися в 2 рази, але бути м’яким і упругим.

2. В окрему ємність відправляю темний шоколад, поламаний на шматочки, і вершкове масло. Розтоплюю все це в мікрохвильовці короткими імпульсами за 30 секунд. Кожен раз добре перемішую. Додаю цукрову пудру, какао, сіль, мускатний горіх і перемішуємо до однорідності. Випікання (2 порції) Стіл присипаючи борошном, викладаю тісто і ділю його на дві рівні частини. Одну частину розкачую в прямоугорьный пласт товщиною 0,5 див. Викладаю на нього половину начинки і рівномірно распределяю.

3. Повертаю в рулет і один край тіста змащую водою, щоб його було легше закріпити. Розрізаю рулет уздовж навпіл і сплітаю кіскою шоколадним розрізом вгору. Викладаю у форму, змащену маслом, накриваю рушником і залишаю на 1-1,5 години на расстойку. Відправляю випікатися на 30 хвилин при 180°С.
4. Продовження в каруселі https://www.instagram.com/p/Cl8Pvt-s6L1/