Вірменський торт мікадо шоколадний класичний

Вірменський торт мікадо шоколадний класичний простий рецепт 🔥 Це смачний вірменський тортик з пісочним коржами, ви просто зобов’язані спробувати 🤤 Готувати його зовсім не складно і зовсім не довго. Коржі печуться швидко, крем – взагалі справа кількох хвилин… Зрозуміло, торт калорійний… Але хоча б раз на рік можна дозволити собі шматочок щастя?!..

Інгредієнти

Для тесту:
Яйця – 4 шт
Вершкове масло – 200 г
Сметана – 200 г
Цукор – 200 г
Какао – 50 г
Сода – 1,5 ч ложки
Борошно – 500-570 р

Для крему:
Яєчні жовтки – 3 шт
Цукор – 200 г
Молоко – 300 мл
Какао – 4 стіл. ложки
Варена згущене молоко – 2 банки
Вершкове масло – 500 г

Вірменський торт мікадо шоколадний класичний покроковий рецепт

1. Для тіста збиваємо яйця з цукром, додаємо сметану і соду (соду гасимо в сметані). Потім додаємо масло кімнатної температури і поступово вводимо просіяне борошно з какао. Отримане тісто ділимо на 10-12 рівних частин і прибираємо на 40 хвилин у холодильник. Для крему, в каструлі розтерти жовтки з цукром, влити молоко, додати какао.
2. Перемішати до однорідності і варити до перших бульбашок (не кип’ятити). Масло збиваємо міксером, приблизно 5 хвилин. Додаємо по 1 ложці згущене молоко, потім шоколадну масу. Збиваємо крем до однорідності, накриваємо плівкою і прибираємо в холодильник. Випікаємо коржі : дістаємо З холодильника по одній кульці охолодженого тіста і розгортаємо в тонкий пласт.
3. Розкачувати тісто можна або між двома листами пергаменту, або просто припыляя стіл борошном. Дуже важливо розкачувати тісто дуже тонко, товщина повинна бути не більше 1 мм, інакше торт в готовому вигляді може вийде твердим. Розкатаний пласт переносимо на деко, наколюємо виделкою і ставимо випікатися в духовку на 5-7 хвилин при температурі 200 градусов.

4. Випікаємо всі коржі, можна обрізати краю в гарячому вигляді. Збираємо тортик і відправляємо в холодильник на всю ніч. Йому потрібен час, для того щоб просочитися. Просочений тортик можна обсипати крихтою (із залишків коржів) і шоколадною стружкою. Тортик готовий, приємного апетиту 😋!