Апельсиновий чізкейк

Апельсиновий чізкейк простий рецепт.

Інгредієнти

Він підійде як торт діаметром 16-18 см, так і на пісочну основу🙌🏻
Для цілісного чізкейку з пісочної основою рекомендую подвоїти пропорції

Підготуйте інгредієнти кімнатної температури:

Сирний сир – 280 р
Цукор – 70 г
Яйця – 2 шт.
Вершки 33-35% – 80 мл
Крохмаль – 10 г
Цедра апельсина – 1 ст. л
Свіжовичавлений сік апельсина – 35 г

Апельсиновий чізкейк покроковий рецепт

1. Духовку розігріти до 110-120 градусів. Налити в деко води і поставити в самий низ. Над ним ми поставимо грати з чізкейк. Сирний сир змішати з цукром міксером або лопаткою. Додати вершки, перемішати. По черзі додавати яйця. Крохмаль додати апельсиновий сік, добре збити виделкою до однорідності і влити в сирно-яєчну суміш. Наприкінці всипати цедру.
2. Підготувати форму для випікання. У мене це кільце 12 див. Викласти масу на форму, вже стоїть на решітці, це важливо☝🏼 Ґрати встановити в духовці на рівень вище противеня з водою. Поверхня кільця можна накрити фольгою, якщо вперше готуєте і переживаєте, що чізкейк подгорит.
3. Випікати чізкейк 1 годину 50 хвилин. Після приготування відкрити духовку і залишити чізкейк остигати ще на 1 годину. Далі вийняти чізкейк і повністю остудити при кімнатній температурі, після чого накрити його харчовою плівкою і покласти в холодильник на стабілізацію протягом 4-6 часов.