Сирна паска на маслі, молоці і шоколаді на великдень

Сирна паска на маслі, молоці і шоколаді на великдень простий рецепт.

Інгредієнти

розрахований на форму 900 р

Сир – 500 г
Вершки 33% – 110 р
Вершкове масло – 100 г
Молоко – 100 г
Яйця – 3 шт
Цукор – 170 г
Білий шоколад – 80 р
Молочний шоколад – 80 р
Желатин 20 г (2 чашки по 10 г)
Вода для замочування желатину – 120 г (2 чашки 60)

Сирна паска на маслі, молоці і шоколаді на великдень покроковий рецепт

1. В сотейник з товстим дном відправляємо яйця, цукор, молоко, вершки, з’єднуємо все міксером до однорідності. Ставимо на невеликий вогонь і, постійно помішуючи, доводимо масу до кипіння. У результаті повинна вийде заварна основа. Залишаємо її остуджуватися до кімнатної температури. В 2 чашках розводимо однакову кількість желатину (по 10 грам), залишаємо для набухания.
2. У сир додаємо масло і пробиваємо все блендером. Потім до сирної маси додаємо остигнула заварную частина, з’єднуємо міксером до однорідного стану і після цього проходимо ще раз блендером для того, щоб маса стала максимально гладкою. Ділимо масу на 2 рівні частини, в одну частину вводимо розтоплений молочний шоколад, в іншу – білий і перемішуємо до однородности.
3. В кінці вливаємо набряклий і розпущений у мікрохвильовці желатин і ще раз перемішуємо до однорідного стану. Тепер покажу, як зробити так, щоб сирна паска була не як у всіх з марлевим рельєфом, а гладкою і красивою )) на тарілку кладемо вологу марлю, зібрану у кілька шарів. дно форми для паски обертаємо харчовою плівкою і ставимо форму на марлю, трохи притискаючи, як би вдавлюючи в марлю.
4. Таким чином наша маса не буде витікати. Виливаємо невелику частину від білої маси і ставимо в холодильник на 10 хвилин для того, щоб шар схопився. Після цього викладаємо шоколадний шар, знову прибираємо в холод і так до тих пір, поки не заповнимо в форму.

5. Останній шар розрівнюємо шпателем і прибираємо в холодильник на ніч. Вранці відправляємо нашу сирну паску на годину-дві в морозильник. Це я роблю для того, щоб потім легко вийняти її з форми. Через 2 години дістаємо з морозилки і знімаємо форму. Прикрашаємо за желанию.