Тушкована картопля з рибою в молоці з цибулею

Тушкована картопля з рибою в молоці з цибулею на сковороді простий рецепт. Страва з дитинства, одне з моїх улюблених. Мама часто готувала його з «крижаний рибою». У радянський час вона була однією з найбільш доступних і дешевих риб, але сьогодні зустрічається у продажу рідко, а коштує дорого 😏 ⠀
Для цієї страви можна брати будь-яку рибу на смак, відмінно підходить тріска, морський судак, минтай, путасу або камбала. ⠀ Дуже апетитне, просте у приготуванні блюдо на кожен день. Мені завжди подобався його насичений вершковий смак і навариста густа консистенція.

Інгредієнти

Картопля — 1 кг;
Тріска — 600 г;
Ріпчаста цибуля — 2 шт;
Молоко — 500 мл;
Масло вершкове — 30 г;
Рослинне масло — 2 ст. л.;
Солодка сушена паприка — 1 ч. л.;
Чорний перець горошком — 12 шт;
Лавровий лист — 1 шт;
Сіль — 1,5 ч. л., або за смаком.

Тушкована картопля з рибою в молоці з цибулею покроковий рецепт

1. Ріпчасту цибулю нарізати дрібним кубиком. Картоплю нарізати великим кубиком. Філе риби нарізати невеликими порційними шматками. ⠀ В каструлі з товстим дном розігріти олію, обсмажити цибулю до прозорості і легкого румянца.

2. В кінці процесу обсмажування цибулі додати шматок вершкового масла, чорний перець горошком, лавровий лист і сіль. Обсмажити ще пару хвилин. ⠀ Додати картоплю, влити молоко так, щоб воно покривало картоплю, все перемішати і тушкувати (на 4 з 9) протягом 20-25 хвилин, поки картопля не стане м’якою. ⠀

3. Далі видаляємо лавровий лист, закладаємо шматочки риби і, щоб надати страві більш яскравий вигляд, додаємо солодку мелену паприку. Акуратно перемішуємо і готуємо ще 12 -15 хвилин. Цього часу буде досить, щоб невеликі шматочки риби повністю приготувалися. ⠀

4. Збалансувати смак солі, при необхідності досолити і поперчити меленим чорним перцем. ⠀ Готову ароматну картоплю з рибою викладаємо на тарілки, посипаємо рубаною зеленню і відразу подаємо. ⠀ Готуйте із задоволенням! Приємного апетиту! 👨🏻🍳

Відео рецепт 👇