Апельсинові цукати для випічки

Як смачно зробити Апельсинові цукати для випічки для випічки простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Один пост і два рецепту цукатів. Готові цукати відрізняються і кольором, і за смаком та щільністю. Вибирайте будь-якого і готуйте обов’язково! Скоро вони дуже знадобляться 😉 адже Ви печете різдвяну випічку? Чи ще ні?

Інгредієнти

900 р кірок (4 кг апельсинів)
ст. л. солі

Апельсинові цукати для випічки покроковий рецепт

1. Такі цукати ідеально підходять для різдвяної і великодньої випічки – кексів, пасок, штолленов і панеттоне. Цукати виходять м’якими і не вимагають замочування в алкоголі. Їх можна відразу використовувати в заміс. 👌
2. Апельсини вимити і зняти шукрку. Нарізати на кубики і залити холодною водою так, щоб покрити шкірку. Додати столову ложку солі. Довести до кипіння і варити приблизно 5 хвилин. Злити воду і повторити процедуру ще два рази. Далі зважити корки.
3. Вага кірок буде дорівнює вазі води і цукру. У мене було 900 г кірок (4 кг апельсинів). Відповідно взяла стільки ж води і цукру. Відміряти цукор і воду, довести до кипіння. Додати скоринки і варити майже до повного випаровування рідини. В кінці додати сік половини лимона.
4. У мене залишився приблизно склянку, після того, як я злила сіро. Сироп не виливайте, він стане в нагоді для просочень кексів, бісквітів, для подачі оладок, млинців та ін. Далі викласти скоринки на пергамент залишити сушитися приблизно на 12 часов.
5. Або в духовці без температури просто включивши режим конвекції. Це займе менше часу. Скласти в контейнер і зберігати в холодильнике.