Полунична пастила без цукру в духовці

полунична пастила без цукру в духовці простий рецепт. Для малюків з 8 міс і хто добре жує шматочки.

Інгредієнти

– 1кг полуниці

Полунична пастила без цукру в духовці покроковий рецепт

1. Полуницю очищаємо і промиваємо. Пюрируем блендером до однорідності. Перетираємо пюре через сито, щоб прибрати кісточки. Але не обов’язково. P/S на виході з пюре випаровується вся волога і концентрація кісточок стає дуже большая.

2. Пюре доводимо до кипіння і варимо на середньому вогні під години, періодично помішуючи. Воно злегка загусне. Виливаємо на силіконовий килимок або ХОРОШИЙ пергамент. Якщо ви не впевнені в пергаменті, змажте її рослинною маслом.

3. Ставимо в духовку на мінімальну температуру (у мене десь 90гр) на 4.5-5 годин. Перевіряйте готовність. Маса повинна застигнути. Нарізаємо на порції, як вам більше подобається. Пастила вийде дуже солодка навіть без цукру, так як це концентрат без воды.

Відео рецепт 👇