Густе желе з червоної смородини з цукром на зиму з варінням

Густе желе з червоної смородини з цукром на зиму з варінням простий рецепт в домашніх умовах. От наскільки я не люблю смородини свіжими, настільки обожнюю з неї желе. До млинців, вафель або до сиру і вина – смакота! Я напишу, як готую це желе.

Інгредієнти

1 кг смородини
800 г цукру

Густе желе з червоної смородини з цукром на зиму з варінням покроковий рецепт

1. Смородини добре вимити, перекласти в каструлю (разом з гілочками, нічого обривати не треба) і поставити на вогонь. По мірі нагрівання смородини дадуть сік і стануть м’якими. Масу потрібно тільки нагріти!

2. Не кип’ятити і не варити! Як тільки стали м’які і побачили сік – готово. Переводимо смородини в сито і перетираємо. Не бійтеся! Це дуже легко і просто робиться! Навіть звичайною ложкою в звичайному сите.

3. Перетерти пюре перелити назад в каструлю, додати цукор, поставити на вогонь і довести до кипіння. Варити не треба! Тільки закипіло – готово! Відразу розлити в стерильні банки і герметично закрыть.

4. Знаю, що є інші варіанти варіння цього желе. Зокрема, той спосіб, коли готове зварене желе з цукром потрібно гарячим перетирати через сито 🙈 Я не раджу готувати за цим рецептом. По-перше, це небезпечно! А раптом сито перевернеться з цим киплячим солодким желе прямо на вас? 😱 Ну і консервація, це завжди про стерильності, і напрошується питання, ваше сито, ложка і миска, куди ви перетираєте, стерильний? Звичайно, вибирати рецепт тільки вам.

Відео рецепт 👇