Густе желе з червоної смородини з цукром на зиму з варінням простий рецепт в домашніх умовах. От наскільки я не люблю смородини свіжими, настільки обожнюю з неї желе. До млинців, вафель або до сиру і вина – смакота! Я напишу, як готую це желе.
Інгредієнти
1 кг смородини
800 г цукру
Густе желе з червоної смородини з цукром на зиму з варінням покроковий рецепт
1. Смородини добре вимити, перекласти в каструлю (разом з гілочками, нічого обривати не треба) і поставити на вогонь. По мірі нагрівання смородини дадуть сік і стануть м’якими. Масу потрібно тільки нагріти!
2. Не кип’ятити і не варити! Як тільки стали м’які і побачили сік – готово. Переводимо смородини в сито і перетираємо. Не бійтеся! Це дуже легко і просто робиться! Навіть звичайною ложкою в звичайному сите.
3. Перетерти пюре перелити назад в каструлю, додати цукор, поставити на вогонь і довести до кипіння. Варити не треба! Тільки закипіло – готово! Відразу розлити в стерильні банки і герметично закрыть.
4. Знаю, що є інші варіанти варіння цього желе. Зокрема, той спосіб, коли готове зварене желе з цукром потрібно гарячим перетирати через сито 🙈 Я не раджу готувати за цим рецептом. По-перше, це небезпечно! А раптом сито перевернеться з цим киплячим солодким желе прямо на вас? 😱 Ну і консервація, це завжди про стерильності, і напрошується питання, ваше сито, ложка і миска, куди ви перетираєте, стерильний? Звичайно, вибирати рецепт тільки вам.
Відео рецепт 👇