Смачний абрикосовий джем на зиму класичний

Як зварити смачний домашній абрикосовий джем на зиму класичний простий густий.

Інгредієнти

На 1 кг абрикосів – 0,8-1 кг цукру
Залишаємо на ніч.

Смачний абрикосовий джем на зиму класичний покроковий рецепт

1. Абрикоси засипаємо цукром. На наступний день проварюємо 5-7 хвилин, постійно помішуючи. Залишаємо джем на 1 добу і знову проварюємо 5-7 хвилин. Проробляємо цю процедуру 3-4 раза.

2. Обов’язково помішуйте і готуйте на слабкому вогні, так як абрикосовий джем дуже швидко прилипає до дна каструлю і починає пригорати. При останньому проварюємо додайте 1-2 ст. л. лимонного сока.

3. Щоб прибрати зайву солодкість і захистити варення від плісняви. Розливайте в чисті, стерилізованим баночки. Коли варення повністю охолоне, накривайте кришкою – не забудьте їх прокипятит! Гарного вам вечора!

Відео рецепт 👇