Консервовані баклажани на зиму з перцем і часником

Як приготувати смачні консервовані баклажани на зиму з болгарським перцем, часником і оцтом рецепт пальчики оближеш в банках.

Інгредієнти

3 кг. Баклажанів
4 шт. перець болгарський (великий, м’ясистий)
1 ст. ложка. солі
0,5 склянки цукру
2-3 зубчики часнику
1/4 склянки масло рослинне
1/4 склянки 9% оцет

Консервовані баклажани на зиму з перцем і часником покроковий рецепт

1. Банки ретельно вимити, простерилізувати. Миті баклажани нарізати бажаним чином. Залити підсоленою водою і залишити на 30-60 хв. промити, злити воду. Проварити баклажани в окропі 5 хвилин, воду слить.
2. Перець і часник вимити, очистити, дрібно порізати або прокрутити через м’ясорубку, Покласти в них сіль, цукор, влити олію і оцет, поставити на вогонь, закип’ятити. Відварені баклажани залити отриманим маринадом, проварити все разом 5 минут.
3. Розкласти салат по простерилизованным ємкостей, і закрити кришками. Мама рекомендує вкрити банки для збереження тепла. після повного охолодження прибрати в холодне место.