Як зварити смачне Бурштинове абрикосове варення часточками з ядерцями з кісточок на зиму простий рецепт. Дівчатка, взимку з чашкою гарячого чаю абрикосове варення буде дуже до речі, до того ж воно виходить ароматна, бурштинового кольору, часточки залишаються ціленькими. Обов’язково приготуйте і поділіться зі своїми подружками відмінним рецептом.
Інгредієнти
🍑 Абрикоси злегка тверденькие – 2, 5 кг ( очищені від кісточок)
Цукор – 2 кг
Лимонний сік – 2 – 3 ст. л
Абрикосове варення часточками з ядерцями з кісточок на зиму покроковий рецепт
1. Абрикоси миємо, розрізаємо,( я розрізала на 4 частини, якщо вони дрібні, то можна і на 2 частини) кісточки окремо збираємо. Засипаємо їх цукром і залишаємо на кілька годин, щоб вони пустили сік ( я залишила на ніч). Потім ставимо на маленький вогонь і доводимо до кипения.
2. Після закипання варимо на середньому вогні 5 – 7 хвилин, час від часу акуратно помішуючи , за бажанням знімаємо пінку і прибираємо з вогню. Залишаємо на 6 – 8 часов.
3. Потім ще раз ставимо на вогонь, доводимо до кипіння, додаємо лимонний сік, очищені ядерця, також варимо 5 – 7 хвилин і прибираємо з огня.
4. Варення готове😊👍 розливаємо по стерилізованим банкам і закатуємо. Всім приємного чаювання і чудового настрою ❤️
Відео рецепт 👇