Малиновий джем з мятою на зиму смачний густий

Як приготувати Малиновий джем з м’ятою на зиму смачний густий в домашніх умовах рецепт ☕️. Сезон малини – відмінний час для приготування джему. Малиновий джем з додаванням м’ятної нотки – це висвітлює літній мікс в одній баночці. Таке поєднання чудово доповнить зимовий чаювання і навіє радісні літні спогади ☀️ ⁣⁣⠀

Інгредієнти

❣️ Малина – 400 гр.⁣⁣⠀
🎋 Цукор – 300 гр.⁣⁣⠀
🌱 М’ята – 1 гілочка⁣⁣⠀

Малиновий джем з м’ятою на зиму смачний густий покроковий рецепт

1. Ягоди добре промийте і покладіть в каструлю.⁣⁣⠀ Посипте їх цукром і перемішайте.⁣⁣⠀ Дайте ягодам постояти кілька годин, щоб вони пустили сік.⁣⁣⠀ Доведіть ягоди до кипіння (не забувайте знімати пінку).⁣⁣⠀
2. Додайте гілочку м’яти і варіть до бажаної густоти близько 40 хвилин.⁣⁣⠀ Видаліть м’яту і варення розлийте по стерильним банкам. 🍞 Ідея для подачі: зробіть тости з підсмаженого хліба з арахісової пастою і малиновим джемом з мятой.
3. Прикрасьте свіжими ягодами.⁣⁣⠀ ⁣⁣⠀ 🥜 Арахісову пасту дуже легко приготувати – просто пробийте смажений солоний арахіс у блендері до стану пасты.⁣⁣