Лечо з болгарського перцю з помідорами, цибулею і часником на зиму

Як зробити смачне Лечо з болгарського перцю з помідорами, цибулею і часником на зиму простий рецепт в банках. Закриваю Лечо вже багато років по цьому рецепту. Мабуть, це найкращий варіант з тих, що я пробувала. Прийшов час поділитися рецептом 🤗

Інгредієнти

Болгарський перець – 3 кг.
Помідор (сливка) – 1,5 кг.
Цибуля ріпчаста – 4-5 шт.
Часник – 10 зубчиків.
Цукор – 1 ст.
Олія без запаху – 1 ст.
Оцет – 50 гр.
Сіль – 2-3 ст. л.
Чорний мелений перець – 3-4 ч. л.

Лечо з болгарського перцю з помідорами, цибулею і часником на зиму покроковий рецепт

1. Перець 🌶 і помідори 🍅 потрібно помити і повирішувати четвертинками. Цибулю почистити і повирішувати півкільцями. В каструлі (у мене нержавійка) треба нагріти соняшникову олію і викласти туди лук.
2. Додати до цибулі частина меленого перцю і сіль, перемішати і смажити до прозорості постійно помішуючи. Як тільки цибуля стане прозорою, додати помідор і перемешать.
3. Тушкувати цибулю з помідорами 15-20 хвилин постійно помішуючи. Потім додати перець, закрити кришкою і тушкувати ще 15-20 хвилин. Не забуваємо помішувати. Потім видавити часник через прес, додати цукор, оцет і залишився мелений перец.
4. Перемішати і тушкувати ще хвилин 15-20. Пробуємо! Якщо треба ще солимо, перчимо, кислим і т. д. ⠀ Готове лечо розлити розлити в стерилізовані банки, закатати і поставити догори дном під плед.