Журавлина з апельсином і цукром без варіння на зиму

Перетерта журавлина з апельсином в цукрі за рецептом моєї бабусі. Шалено корисний вітамінний запас в холодильнику – журавлина з цукром і апельсином. З такою заготівлею можна створювати чаї, морси, напої.Та й просто ідеальна закуска до чаю. Як зробити Журавлину з апельсином і цукром без варіння на зиму в банках рецепт простий.

Інгредієнти

Журавлина – 400 гр
Апельсин – 1 шт.
Цукор – 250 гр

Журавлина з апельсином і цукром без варіння на зиму покроковий рецепт

1. Журавлину перебираємо, промиваємо кілька разів холодною водою і через друшляк видаляємо зайву рідину. Ягоди необхідно просушити. Використовуйте для цього звичайне або паперовий щільне. Не застосовуйте тонкі паперові серветки, тому що вони при намоканні прилипнуть до ягодам журавлини. Ягоди журавлини можна використовувати заморожені. Обшпарте апельсин окропом. Натріть цедру і зчистите шкірку з білим шаром. Розділіть на часточки і видаліть кісточки з кожної з них. Наріжте часточки шматочками і викладіть разом з цедрою в чашу блендера або мясорубку.
2. Подрібніть. Додайте до нашого подрібненими апельсину журавлину з цукром і знову подрібніть(якщо подрібнюєте в м’ясорубці, то етапами вводите спочатку журавлину, потім цукор). Перелийте «живе» варення в банку . Обов’язково продегустуйте. Якщо буде потрібно, то вмішайте ще цукор. Помістіть банку в холодильник і зберігайте журавлину з цукром і апельсином в ньому, витягуючи по мірі необхідності. Цукру повинно бути багато, щоб наша журавлина не забродила.
3. Журавлина дуже корисна при різних захворюваннях. Вона служить для профілактики захворювань нирок і шлунка, підвищує імунітет, знижує температуру при застуді. Однак всіма цими властивостями володіє тільки свіжа ягода, адже в ході теплової обробки багато вітаміни руйнуються. Саме тому найкращою заготівлею цієї ягоди запас вважається журавлина, протерта з цукром. Приємного аппетита!