Вялені томати в духовці без конвекції в оливковій олії

Пробували? Якщо ні, то давайте разом готувати.. Адже це так смачно 🤤 В’ялені томати в духовці без конвекції в оливковій олії на зиму в банках простий рецепт.

Інгредієнти

Помідори – невеликі овальні
Сіль
Сухий часник
Італійські трави
Свіжий часник
Оливкова олія

Заливка:
Оливкова олія
Кінза
Свіжий часник

В’ялені томати в духовці без конвекції в оливковій олії покроковий рецепт

1. Помідори розрізати на половинки, серцевину (видаляти не треба)! Деко вистелити пергаментним папером і розкласти помідори щільно один до одного. Викласти шматочки свіжого чеснока.

2. Посипати томати сіллю, сухим часником, італійськими травами. Прынуть рослинним маслом. Сушити томати при 100 С-верх низ без конвенції. Періодично відкривати дверцята духовки, щоб вийшов конденсат. (я просто поклала між дверцятами дерев’яну палицю.) ⠀

3. Я вялила свої томати 11 годин – при 100С (час готовності залежить від вашої духовки). Якщо духовка сильна то можете при 80С. ⠀ Готові помідори викласти в баночку, чергувати зі свіжому часником і зеленью.

4. Зверху залити оливковою олією! ⠀ Обов’язково зберігати у холодильнику!

Відео рецепт 👇