Маринований цицак перець на зиму по грузинськи

Як зробити Маринований цицак перець на зиму по грузинськи рецепт простий. Всім добрий день, мої дорогі 😘 Гарного Вам дня. Ох ,як довго ви чекали цей рецепт. Чесно кажучи зняла його в Єревані в останній момент, т к і обіцяла дуже багато просили. ⠀ Цицак – так вірмени називають конкретний сорт гострого стручкового перцю жовто–зеленого водночас білого кольору. ⠀ Готувала під керівництвом мами і за її рецептом .☺

Інгредієнти

На 3 – ох літрову банку
2.5 кг перцю цицак
кріп (набір для маринаду)
лавровий лист
горошок перець
часник

3 стіл.л солі
1 ч. л цукру
1 десертна ложка оцтової есенції 70%

Маринований цицак перець на зиму по грузинськи покроковий рецепт

1. Верхівку перцю зрізати і робимо посередині прокол, як на відео ⠀ В чисту банку викладаємо по черзі кріп, лавровий лист, горошок перець. Викладаємо перець цицак і так по черзі заповнюємо банки. ⠀ Заливаємо окропом і закриваємо пластмасовой кришкою, даємо повністю остыть.
2. Після зливаємо воду, вона нам не знадобиться. ⠀ В банку додаємо сіль, цукор, оцтову есенцію і заливаємо окропом, ножем, як на відео проводимо по всім сторонам. Якщо вода зменшилася, потрібно долити окріп. Це для того, щоб не залишилися порожнечі і вода рівномірно распределилась.

3. Закриваємо кришкою і ставимо банку кілька разів, як на відео і доливаємо знову окріп. Робіть в рукавичках або рушником і дуже акуратно, щоб не обпеклися. ⠀ Закриваємо кришкою і закатуємо машинкой.
4. Перевертаємо, накриваємо і даємо повністю охолонути. ⠀ ‼️Перець після покупки краще протримати два дні при кімнатній температурі, щоб вони трохи зів’яли і при викладанні в банки, вони не будуть ломаться.

5. Виходить дуже смачно. ⠀ Всім приємного апетиту 💖 Як кажуть вірмени Урахуцунов Переклад: радісні столи. Готуйте на здоров’я, ваша Еля 💖

Відео рецепт 👇