Вишневий джем без кісточок на зиму без желатину домашній

Вишневий джем без кісточок на зиму без желатину домашній простий рецепт. Скільки я отримала повідомлень з проханням дати рецепт, після того як показала його в історії!😱 Цей джем я варю вже років десять. Рецепт від тітоньки, що живе на Полтавщині.
Це найсмачніше вишневе варення, ви будете в захваті! Ягідки стають як в’ялені, а густий сироп і блискучий! Кожен рік я закриваю його десятками банок і ніколи не залишається до нового сезону вишень. До оладок, млинців – просто супер! Обов’язково зварить хоч порцію).

Інгредієнти

На 1 кг вишень (зважена вже без кісточок) – 4 склянки цукру

Вишневий джем без кісточок на зиму без желатину домашній покроковий рецепт

1. До вишням додати склянку цукру і поставити на вогонь. Як закипить – варити 5 хвилин на досить сильному вогні. Кипіння має бути активним. Потім додати ще склянку цукру, довести до кипіння і варити 5 минут.

2. Потім, за аналогією, всыпаете третій і четвертий склянку цукру. Готовий джем розлити в стерильні баночки, герметично закрутити. Вихід з однієї порції: 2 банки по 0,5л.

3. Гарячий джем рідкий, але коли остиглий стає густим і тягучим. Ще помітила за роки варіння, що густина цього джему може відрізнятися в залежності від сорту вишні. Але, все одно, воно завжди неймовірно смачно!

Відео рецепт 👇