Топлене масло дхі

Про те, що топлене масло дхі вважається цінним суперфудом писати не буду, ви і без мене знаєте😊 Напишу рецепт 😊 Як зробити Топлене масло дхі просто рецепт.

Інгредієнти

✅ 2 пачки несолоного вершкового масла
✅ Сотейник або каструлю з товстим дном
✅ Чистий банку
✅ Сито, марля у 3-4 шари або чисте кухонний рушник (в моєму випадку)

Топлене масло дхі покроковий рецепт

1. Олія нарізати і викласти в сотейник/каструлю і поставити на плиту на середній вогонь. Як тільки масло расстаяло, збільшуємо вогонь і даємо маслу закипіти, після чого знижуємо температуру плити до мінімуму ( у мене 2 з 6 )і даємо маслу нудитися мінімум 2 ч.

2. періодично знімаючи пінку (не викидаємо, стане в нагоді). Обов’язково стежте за процесом, на дно сотейника утворюється білий осад (молочний білок) , він не повинен горіти, інакше олія горьким.

3. В кінці топления акуратно процідити масло через марлю з ситом в банки і залишити остигати при кімнатній температурі. Пінку, зняту з масла, білий осад з дна використовуємо в приготуванні їжі….у кашу, в тесто.